‘Tükenmez’ kitaplar

Güncelleme Tarihi:

‘Tükenmez’ kitaplar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2015 01:01

“Çocuklar Okursa Kitaplar Tükenmez” diyen Çankaya Belediyesi dünya klasiklerini çocuklarla buluşturuyor. Ünlü yazarların kaleminden çıkan eğitici, öğretici ve keyifli eserler “Tükenmez Kitaplar Serisi” adıyla çocuklara dağıtılacak.

Haberin Devamı

“Çocuklar Okursa Kitaplar Tükenmez” sloganıyla yola çıkan Çankaya Belediyesi, 80 binden fazla çocuğa ulaştırdığı Bilim Hikâyeleri Serisi’nin ardından şimdi de “Tükenmez Kitaplar Serisi”ni çocuklarla buluşturuyor. Dünya klasiklerinden derlenen seçme eserler, görsel zenginliği ve dilsel sadeliği ile Çankaya Belediyesi’nin yaz tatili hediyesi olarak dağıtılacak. Çizimleri, tasarımları ve renkleriyle tablo güzelliğinde resimlerin yer aldığı kitaplar, Çankaya Belediye Kitap Komisyonu ve Form Bilişim editörlerinin aylar süren titiz çalışmasıyla Türkçe’ye çevrildi.

KİTAP OKUMAK HERKESİN HAKKI

“Kitap okumak herkesin hakkı” fikriyle ilk dönem ücretsiz dağıtılan 81 bin 750 kitabın ardından Tükenmez Kitaplar Serisi’nin de ilk etapta 50 bin adet basılması planlanıyor. Dağıtımda özellikle düşük gelirli bölgelerdeki çocuklara ulaşılacak; bununla birlikte şehir dışından gelen talepler de karşılanacak. Kitaplar, belediyenin oluşturacağı plan ve gelen talepler çerçevesinde dağıtılacak. Dünya klasikleri arasından seçilen hikâye kitaplarının yanı sıra bir de şiir kitabı bulunan seride çocuklar mısralarla da tanışacak. Çocukları, Shakespeare’in sonelerinden Puşkin’in dizelerine sözün büyülü dünyasıyla buluşacak olan şiir kitabı, özel görsel çalışmalarla daha da zenginleştirildi. Çalışmalarını yayınevi mantığıyla yürüten ekip, kitapların pedagojik yönüyle ilgili olarak akademik uzmanlardan destek aldı. Kitapların tanıtımı; 9 Haziran’da Kuğulupark’ta düzenlenecek bir etkinlikle yapılacak. Etkinlikte ayrıca Kuğulupark içerisinde çocukların her bir kitabın atmosferini hissedeceği çeşitli mekânlar da kurgulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!