Tatlıcılardan bayram öncesi merdivenaltı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Tatlıcılardan bayram öncesi merdivenaltı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 13:07

Merdiven altı gıda ürünlerinin, insan sağlığına zarar verdiğini vurgulayan yetkililer, Ramazan Bayramı için şeker, çikolata ve tatlı alışverişi yapan vatandaşları uyardı: “Sağlığın, paradan daha önemli olduğu unutulmamalı.”

Haberin Devamı

Bayramların olmazsa olmazları şeker, çikolata ve tatlılar, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala alışveriş torbalarına girmeye başladı. Bayrama özel ürünlerin de raflardaki yerini aldığı şu günlerde şeker, çikolata ve tatlı satışları ile siparişlerinde artış oluğunu belirten yetkililer, ‘merdiven altı’ diye tabir edilen hijyenik olmayan ortamlardan üretilen, sağlıksız ürünler konusunda vatandaşları uyardı. Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, kalitesiz ürünlerin insan sağlığına zarar verdiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Kaliteli ve sağlıklı ürünler tüketmesi için vatandaşlara öncelikle kendi mahallelerinden, kent esnaflarından alışveriş yapmalarını öneriyoruz. Ürünleri alırken mutlaka üretim ve son kullanma tarihlerine bakmalarını tavsiye ediyoruz. Güvendikleri esnaftan alışveriş yaptıklarında, aldıkları üründe eksiklik olursa bir muhatapları olur. En azından zararları tazmin edilir. ancak merdiven altı ürün alındığında şikayet etme şansınız yok. Etseniz bile o ürünü satanı bulamazsınız.

Haberin Devamı

KALİTESİZ ÜRÜN SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

‘Hayat durur, boğaz durmaz’ mantığı içinde bazı kişiler para kazanmak için merdivenaltı üretim yapıyor. Kalitesiz hammadde kullanılarak üretilen bu ürünler, sağlığı tehdit ediyor. Bu noktada sağlığın, paradan daha önemli olduğu unutulmamalı. Tüketicinin bilinçli olması gerekiyor. Her zaman söylediğimiz gibi ucuza alınan bir kilogram ürün yerine kaliteli yarım kilo ürün tercih edilmeli.”

BAYRAM ŞEKERİ 15 TL

Ankara’da şeker, çikolata ve tatlı fiyatlarında artış yapılmadığını da kaydeden Mustafa Kahveci, geçen yıl uygulanan fiyat tarifesinin uygulanacağını bildirdi. Ürünlerin fiyatları özetle şöyle:
* Şeker ve çikolata: 1 kg 15 TL ve üzeri
* Tatlı çeşitleri: 1 kg 15-35 TL

Tatlıcılardan bayram öncesi merdivenaltı uyarısı

Vatandaşlar, bayram süresince misafirlerine ikram edecekleri şeker ve çikolataları Ulus’ta kurulan tezgâhlardan alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!