Susuz kalabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Susuz kalabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2021 01:06

ABB, kentin birçok noktasındaki panolardan “Dikkat! susuz kalabiliriz” uyarısı yaptı. Afişlerde, barajların yüzde 80’inin boş olduğuna dikkat çekilerek, suyu en çok tüketenler ise şöyle sıralandı: *Havuzunu dolduranlar *Arabasını yıkayanlar *Hobi bahçelerini sulayanlar *Tarımda vahşi sulama yapanlar.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nde uzun süredir tartışma konusu olan ve geçen ay AK Parti ile MHP’nin ‘zam’ gerekçesiyle karşı çıkarak reddettiği kademeli su tarifesinin ardından ABB, kentin çeşitli noktalarındaki reklam panolarına su ile ilgili uyarı afişleri astı. Yan yana iki şekilde yer alan afişlerin birinde “Dikkat! susuz kalabiliriz. Ankara’da barajlarımızın yüzde 80’i boş. Ankara baraj doluluk oranı yüzde 20.(Aktif kullanılabilir su yüzdesi)” bilgileri yer aldı.

Susuz kalabiliriz


YÜZDE 16’LIK BİR KESİM TÜKETİYOR

Başlığında “Peki en çok suyu tüketenler kimler?” sorusu bulunan diğer afişte ise “Havuzunu dolduranlar, arabasını yıkayanlar, hobi bahçelerini sulayanlar, tarımda vahşi sulama yapanlar” yazılarak bu tüketim grubunun 15 metreküpün üzerinde su kullandığı belirtildi. Bu grubun tüketim yüzdelerinin yüzde 52’sini oluşturdukları, abone yüzdesindeki oranlarının ise yüzde 16.22 olduğu şeklindeki tabloya yer verilen afişte, “Yüzde 16’lık bir kesim, suyumuzun yüzde 52’sini tüketiyor” ifadesi yer aldı.

AK PARTİ VE MHP ‘ZAM’ GEREKÇESİYLE REDDETTİ

Haberin Devamı

ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından Meclis’e sunulan; ‘Sosyal yardım alan ailelere suyun metreküp birim fiyatının 1 TL olması, 10 metreküp ve üzeri su kullanan abonelerin 7.5 TL, 15 metreküp ve üzeri su tüketimi yapan abonelerin ise 9 TL ödemesi’ şeklindeki tarife teklifi ABB Meclisi’nde geçen ay görüşüldü. AK Parti ve MHP grupları, ‘suya zam yapılmak istendiği’ gerekçesiyle tarifeyi kabul etmedi. AK Parti, ‘kademeli tarife talebinin reddini sosyal yardımdan faydalanan vatandaşlara da 10 metreküpe kadar 1 TL olarak ücretlendirilmesi’ teklifinde bulundu. Teklif, AK Parti ve MHP’nin ‘evet’ CHP ve İYİ Parti’nin ‘ret’ oyu kullanmasının ardından oy çokluğuyla kabul edildi. ABB Başkanı Mansur Yavaş kararı veto edeceğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!