Sahnede bir adam

Güncelleme Tarihi:

Sahnede bir adam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2022 13:51

Necip Fazıl Kısakürek’in 1937 yılında yazdığı ‘Bir Adam Yaratmak’ adlı tiyatro eseri, NetSanat tarafından sahneye konuyor. Eserin prömiyeri, 25 Mayıs’ta Congresium’da yapılacak.

Haberin Devamı


Sahnede bir adam

Oyunun tanıtımı Congresium’da düzenlenen basın toplantısı ile yapıldı. Tanıtıma oyuncu kadrosu ile birlikte NetSanat Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kömürcü de katıldı. Ankara’da böyle bir eseri sahneye koymaktan mutluluk duyduklarını belirten Kömürcü, “Necip Fazıl Kısakürek, bizim hayatımızda silinemeyecek bir ize sahip. 25 Mayıs 1983’de hayatını kaybeden yazarın ölüm yıl dönümünde, bu eseri 3 bin 200 kişilik sahnemizde izleyici ile buluşturacağız. 25 Mayıs Ankara gösteriminden sonra İstanbul, Konya, Samsun, Kayseri gibi illerde de temsiller gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Oyunun yönetmeni Tahir İkiler de, Necip Fazıl Kısakürek’in Türk edebiyatının önemli yazarlarından biri olduğunun altını çizerek eserlerinin ölümsüz olduğuna vurgu yaptı.

Haberin Devamı

Sahnede bir adam


TİYATRO YAZARININ ÇİLESİ

Oyunun yönetmenliğini ve başkarakter ‘Hüsrev’ rolünü Mehmet Tahir İkiler üstleniyor. Başlıca rollerini ise Serpil Çağıran (Ulviye), İrfan Kılınç (Mansur), Başak Vural (Selma), Melodi Çalışkan (Zeynep), Dara Tan (Nevzat), Ergin Özdemir (Şeref), M.Barış Özdemirli (Turgut) ve Ömer Faruk Nas (Osman) canlandırıyor. Oyun, bir tiyatro yazarının geçirdiği ruh çilesini anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!