Özel halk otobüsleri artık ‘HO’ plakalı

Güncelleme Tarihi:

Özel halk otobüsleri artık ‘HO’ plakalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2023 13:05

Ankara’daki özel halk otobüslerine kurumsal kimlik kazandırmak amacıyla tek ve seri ‘HO’ harf grubu plaka uygulamasına geçildi. Uygulamanın kendi başvuruları üzerine tüm Türkiye’de yapıldığını belirten TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, “Plakalarla artık özel halk otobüsleri de taksi, minibüs, servis gibi bir kurumsallık kazandı” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da özel halk otobüslerinde ‘HO’ plaka uygulamasına geçildi. Mevcut plakalar tek ve seri olarak ‘HO’ harfi ile değiştirildi. Uygulamanın sisteme kurumsallık kazandıracağını belirten Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara şunları söyledi: “Bu uygulama için daha önce İçişleri Bakanı’mız Sayın Süleyman Soylu’yu ziyaret etmiştik. Tek tip plaka uygulamasını birlik olarak talep etmiş ve resmi başvurumuzu yapmıştık. Birliğimizin başvurusu üzerine Bakan Bey’in talimatıyla Türkiye genelinde hizmet veren özel halk otobüsleri için tek ve seri plaka uygulamasına geçilmesi kararı verildi ve uygulama başladı. Biz de Ankara’daki tüm araçlarımıza HO plakalarını taktık. Plakalarla artık özel halk otobüsleri de taksi, minibüs, servis gibi bir kurumsallık kazandı.

Haberin Devamı

Özel halk otobüsleri artık ‘HO’ plakalı

YOLCU AKILDA KOLAY TUTACAK

Şikâyet veya araçta bir şey unutma gibi durumlarda yolcuların araç plakasını daha kolay akılda tutabilmelerine de kolaylık sağlayacak. Sistem kimlik kazandı araçlar da daha değerli olacak. Emeği geçen başta İçişleri Bakanı’mız Sayın Süleyman Soylu olmak üzere tüm bürokratlara ve ilgililere teşekkür ediyoruz. Esnafımıza hayırlı olsun. Halk otobüsleriyle ilgili bir süre karmaşası da var. Her kentte değişik uygulamalar sürüyor kimi yıllık kimi ise 10 yıllık belediye ile anlaşma yapıyor. Bunun için de girişimlerimiz oldu. Halk otobüsleri için bir kanun hazırlığı var. Konu şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi İçişleri Komisyonu’nda. Kanun çıkarsa tek tip bir uygulama gelecek bu da özel halk otobüslerine kolaylık sağlayacak.”

Özel halk otobüsleri artık ‘HO’ plakalı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!