Öykü’de mutlu son

Güncelleme Tarihi:

Öykü’de mutlu son
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2020 23:59

SMA hastası minik Öykü’nün hikâyesi yarım kalmadı. Yurt dışındaki tedavisi için gerekli 2.4 milyon dolar beş buçuk ayda toplandı. Aile, “Bunu hep beraber başardık. Tedavi için resmi işlemleri başlattık” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan Sühal ve Hasan Elmalıca çiftinin Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası çocukları Öykü’nün yurt dışındaki tedavisi için başlattıkları bağış kampanyasında mutlu sona ulaşıldı. Minik Öykü’nün tedavisi beş buçuk ay önce başlatılan ve Hürriyet Ankara’nın da sık sık gündeme getirdiği ‘@dreamofoyku kampanyası’ kapsamında 2 milyon 400 bin dolar toplandı. Çok sayıda ünlü isim ile baroların da destek verdiği kampanya, geçen hafta sonu ünlü oyuncular Tuba Büyüküstün ve Pelin Akil Altan’nın birlikte yaptığı canlı yayında toplanan bağışlar sayesinde toplanmış oldu. Yaklaşık bir saat süren ve ailenin banka hesabı üzerinden an be an takip ederek bilgilendirdiği canlı yayın sonunda mutlu sona kavuşma anı, “Bitti” mesajları ve kelebek emojileri ile duyuruldu. Hürriyet Ankara’ya konuşan baba Hasan Elmalıca, şunları söyledi:

Öykü’de mutlu son


HEP BERABER BAŞARDIK

“Yaklaşık beş buçuk aydır gecemiz gündüzümüz birbirine karıştı. Herkes Öykü’nün elinden tuttu. Bunu hep beraber başardık. Çok mutluyuz. İki yaşını geçtiği için Macaristan’daki bir hastane ile görüşüyorduk ama yine yurt dışında başka bir hastaneden teklif aldık, tedavi için resmi işlemleri başlattık. Öykü bu tedaviyi bir an önce alsın ve sağlığına kavuşsun istiyoruz. Bu para 2, 5, 10 TL’ler ile yapılan büyük yardımlarla ve herkesin dualarıyla toplandı. Allah hepsinden razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz kocaman bir aileyiz.”

Öykü’de mutlu son


KALAN PARA BAŞKA HASTAYA

Haberin Devamı

Kampanyanın başından bu yana hem canlı yayınlarla hem de paylaşımlarıyla sosyal medyadan Öykü’nün sesini duyurmaya çalışan ve son canlı yayını da gerçekleştiren ünlü isimler ise şu ifadeleri kullandı:
* Pelin Akil Altan: Bunu hep beraber yaptık. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Darısı diğer bebeklerimizin başına. Yardımlar sayesinde ‘Öykü tedavisine şu an başladı’ diyebiliriz artık.
* Tuba Büyüküstün: Hepimiz çok mutluyuz. Çok fazla destek aldı ailemiz. Bu kampa için bağışlanan ve fazla olan miktar da ihtiyacı olan başka bir bebeğe aktarılacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Çok teşekkür ederiz.

Öykü’de mutlu son


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!