Önlük giydiler ders başı yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Önlük giydiler ders başı yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2022 00:17

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın iş birliğinde hayata geçirilen Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Projesi kapsamında, OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İstihdam Ofisi tarafından planlanan Meslek Edindirme Kursu kapsamında CNC kurs programı başladı.

Haberin Devamı

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nin eşleştirildiği Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kursiyerler önlük giyerek ders başı yaptı. Önlük giyme törenine katılan OSTİM Başkanı Orhan Aydın, sahada iş ve işsizlik gibi zıtlıkların bir arada olduğunun altını çizdi. Aydın, “Firmalar çalışan arıyor, işsizler iş arıyor. Bu boşluk mesleksizlikten oluştu. Onun için bu projeyi biz çok önemli görüyoruz. Burada bir ihtiyaç var. Firmalar çalıştırmak için personel istiyor, insanlar çalışmak için iş arıyorlar. Sadece çalışanları eğitmemiz yetmiyor, iş verenleri de eğitmemiz gerekiyor” dedi. OSTİM Organize Sanayi Bölge Müdürü Adem Arıcı, “Mesleki eğitim programlarımızı devam ettireceğiz. Bölgemizdeki firmaların nitelikli personel ihtiyacını bu programlarla ve hızlı çözümlerle karşılamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Soydan Tevfik Karahan da üretim ile istihdama giden en kısa yolun meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezleri olduğunu söyledi.

Önlük giydiler ders başı yaptılar


ÖNCE EĞİTİM SONRA İSTİHDAM

Sanayicilerle yapılan mülakat ve değerlendirmelerin ardından programa kabul edilen 15 kursiyer, haftada 1 gün okulda teorik eğitim, 4 gün işletmelerde pratik eğitim alacak ve eğitim sonrası istihdam edilecek. 6 ay sürecek eğitim boyunca asgari ücretin yüzde 50’si kadar ücret alacak olan öğrencilerin genel sağlık sigortası giderleri de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!