Öğretmenler kampta

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler kampta
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 14:24

ODTÜ’nün gerçekleştirdiği ‘Modayı Kodluyoruz Kampı’na katılan fen bilgisi öğretmenleri, hazırladıkları elektrik devrelerini kumaş ve giysi üzerine işleyerek giyilebilir teknolojiler geliştirdi.

Haberin Devamı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Modayı Kodluyoruz Kampı'na (MODAK) katılan fen bilgisi öğretmenleri, giyilebilir teknolojiler geliştirerek, öğrencilerin, konuları uygulamalı şekilde daha kolay ve kalıcı öğrenmelerini hedefliyor. Farklı illerden kampa katılan fen bilgisi öğretmenleri, sanat ve teknolojiyi bir araya getiren ürünler geliştiriyor. Öğretmenler, keçe ve kumaştan tasarladıkları taç, bileklik, kolye ve tişört gibi eşyaların üzerine yerleştirdikleri elektronik üniteleri programlıyor ve estetik ürünlere dönüştürüyor. Sanat ve teknolojiyi bütünleştiren bu etkinlikle yaratıcı prototip ürünlerin ortaya çıkması, fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik yaklaşımı ile uygulamalı giyilebilir teknolojilerin geliştirilmesini hedefliyor.

Haberin Devamı

YARATICI ÜRÜNLER

ODTÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, MODAK'ın uzun zamandır üzerinde çalıştıkları bir proje olduğunu söyledi. Etkinliğin çocuklara motive edici ve dersi sevdiren öğrenme ortamı yaratmayı hedeflediğini dile getirdi. Farklı illerden öğretmenleri kampa davet ettiklerini anlatan Çağıltay şöyle devam etti:
"İlk kampta 200 başvuru içinden 40 kişi seçtik. İkinci grup ile çalışmalarımız da tamamlandı. Amacımız, öğretmenlerin sanatı, bilimi ve bilgisayar teknolojisini bir araya getirip yaratıcı ürünler ortaya çıkarma yeteneği kazanmaları ve daha sonra okullarına gittiklerinde öğrendiklerini öğrencileri ve diğer öğretmenlerle paylaşmaları.

KAMPLARA DEVAM EDECEĞİZ

Kampta yapılan tüm etkinliklerin, Türkiye'nin her yerindeki öğretmenin internet üzerinden ulaşabileceği bir ortam tasarlamayı planlıyoruz. Aynı zamanda önümüzdeki dönemde değişik zamanlarda yine benzer kampları hayata geçireceğiz. Kamp sonunda gözlemlediğimiz kadarıyla öğretmenlerimiz sadece fen alanında yetkinleşmiyor, aynı zamanda sanatı da alanlarına katıyorlar. Dlumlu geri dönüşler aldık. Burada öğrendiklerini TÜBİTAK ya da AB Projeleri olarak sunmayı hedefliyorlar."

GÜNLÜK HAYATTA KULLANILABİLİYOR

Haberin Devamı

Kocaeli'den ODTÜ’ye gelen fen bilgisi öğretmeni Hicran Arslanhan, ipler ve ledler kullanarak bir takım yıldızı yapmaya çalıştıklarını söyledi. Arslanhan, devreleri giysilerle buluşturduklarını anlatarak, "21. yüzyıla teknoloji çağı diyoruz. Etkinliklerde mutlaka kodlamanın kullanılması gerekiyor. Biz de burada öğrendiklerimizi okulumuzda öğrencilerimize aktarmak istiyoruz" dedi. Fen bilgisi öğretmeni Esra Akbaba ise, "Elektrik devrelerini kullanarak okulda çocuklarla devreler yapıyorduk fakat daha sonra bu devreler çocukların ellerinde kalıyordu. Ancak burada devreleri günlük hayatta kullanabilecekleri hale getirebileceğimizi fark ettim" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!