Muhtarların seçmen kağıdı mesaisi

Güncelleme Tarihi:

Muhtarların seçmen kağıdı mesaisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 15:12

Yerel seçimlere 13 gün kaldı... Adaylar seçim kampanyalarına devam ederken mahalle muhtarları da seçmen kağıtlarını vatandaşa ulaştırma telaşında. Seçim günü kendilerine en çok sandık numarasının sorulduğunu belirten muhtarlar, “Seçmen kağıtlarının haricinde, vatandaşlar nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını YSK’nın internet sitesinden ve e-Devlet üzerinden öğrenebilir” hatırlatması yapıyor.

Haberin Devamı

Yerel seçimlere yaklaşık iki hafta kala, mahalle muhtarları, ‘seçmen kağıtlarını’ mahallelerinde bulunan seçmenlere ulaştırmaya çalışıyor. Yeniden aday olan muhtarlar aynı zamanda seçim çalışmalarını da bir yandan yürütmeye çalışıyor. ‘Seçime yüksek bir katılımın olması vatandaşlık görevimiz’ çağrısında bulunan muhtarlar hem seçmen kağıdı dağıtım süreçlerini hem de yerel seçim çalışmalarını şöyle anlattı:

SABAHTAN AKŞAMA KADAR SANDIKTAYIZ

Muhtarların seçmen kağıdı mesaisi

Çankaya-Çukurambar Mahallesi Muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak: “Mahallemizin seçmen sayısı 9 bin 890. Nüfusumuz da 15 bin civarında. Seçmen kağıtları elimize ulaşır ulaşmaz hepsini dikkatlice tasnif ettik. Kağıtları bina, cadde, sokak gibi kriterlere bakarak düzenleyip dağıtıyoruz. Yoğun bir yerel seçim mesaimiz var, seçmen sayımız da fazla olduğu için seçmen kağıtlarını hem kendimiz dolaşarak dağıtmaya çalışıyoruz hem de bina görevlilerinden destek alıyoruz. Bu dönem her şahsa imza alanı ayrılmış. Vatandaş, seçmen kağıdını imza atarak alıyor. İlk günden bu yana vatandaşların ilgisi yüksek. Oy kullanma noktasında mahallemizin katılımı her seçimde yüzde 90’a yakındı. Bu seçimde de benzer bir sonuç çıkacağını düşünüyorum. Öte yandan, seçim günü bizlere en çok sandık numarası soruluyor, muhtarlar olarak da seçim günü sabahtan akşama kadar sandıkta oluyoruz. Sandık numarası seçmen kağıdında yazıyor fakat bunu göremeyen ya da gözünden kaçan vatandaşlarımız oluyor.”

Haberin Devamı

SEÇİM KOŞUŞTURMACAMIZ HIZ KAZANDI

Muhtarların seçmen kağıdı mesaisi

Etimesgut-Göksu Mahallesi Muhtarı Aytaç Fatih Aydoğan: “Sandığa gitmemize çok az bir süre kala, seçim koşuşturmacamız hız kazandı. Mahallemizde seçmen sayısı 25 bin 50 civarında. Muhtar olarak biz de seçmen kağıtlarını imza karşılığında elimizden geldiğince hızlı bir şekilde dağıtmaya çalışıyoruz, azalarımız, site yöneticilerimiz ile bina görevlilerimiz de bu anlamda destek oluyor. Vatandaşlar, seçmen kağıdı olmadan oy kullanamayız telaşına kapılıyor, halbuki e-Devlet üzerinden nerede oy kullanabileceklerini öğrenebiliyorlar. Vatandaşların sıra numaraları ile sandık numaralarını bilmeleri yeterli. Seçmenler, sadece kayıtlı oldukları sandıklarda, adrese gönderilen seçmen bilgi kağıdında yazan yer ve sandıkta oy kullanabiliyor.”

Haberin Devamı

HAFTA SONLARI DA KAĞITLARI DAĞITIYORUM

Muhtarların seçmen kağıdı mesaisi

Mamak-Kazım Orbay Mahallesi Muhtarı Birol Apalak:Yoğun bir yerel seçim mesaisine girdik, her gün vatandaşlarımıza seçmen kağıtlarını ulaştırmak için çaba sarf ediyoruz. Seçime yüksek bir katılımın olması vatandaşlık görevimiz. Mahallemizde 8 bin 100 seçmenimiz var. Gelen seçmen kağıtlarını yani 8 bin 100 kağıdı tek tek zarflara koyarak hazır hale getirdim ve dağıtımına başladım. Muhtarlığa gelemeyecek durumda olan mahalle sakinlerimizin evlerine giderek seçmen bilgi kağıtlarını bizzat imza karşılığı teslim ediyoruz. Özellikle hafta sonları da azalarımızla birlikte çalışma yürütüyoruz, sokak sokak, bina bina geziyoruz. Seçim günü seçmen kağıdınızı yanınıza almayı unutsanız bile, sandık numaranızı bildikten sonra kimliğinizle birlikte oy kullanabiliyorsunuz. Seçim günü de okullarda oluyoruz, bilgisayarlarımızdaki sistemlerden sandık ve sıra numarasını bilmeyen olursa, sistemden bakıp yönlendiriyoruz.”

Haberin Devamı

ÇALIŞMALARI EKİP RUHU İLE TAMAMLIYORUZ

Muhtarların seçmen kağıdı mesaisi

Yenimahalle-Kardelen Mahallesi Muhtarı Elif Ayyıldız: “Batıkent’in Turgut Özal Mahallesi’nden sonra en kalabalık mahallesiyiz. 29 bin 131 seçmen sayımız bulunmakta, 40 bine yakın da nüfusumuz var. Kardelen Mahallesi’nin seçime katılma oranı oldukça yüksek. Seçime 13 gün kala bizlerin de yerel seçim koşuşturmacası başladı. Dört asil, dört de yedek aza ile seçim çalışmalarını bir ekip ruhu ile tamamlıyoruz. Seçmen kağıtlarını ivedilikle mahalleliye ulaştırmaya çalışıyoruz imza karşılığında. Bu noktada bina yöneticileri ve görevlileri de bizlere çok yardımcı oluyor. Muhtarlıktan alınan seçmen kağıtlarının haricinde, vatandaşlar  nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını, YSK’nın internet sitesinden, e-Devlet üzerinden, YSK’nın Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması’ndan veya YSK Çağrı Merkezi’nden kontrol edebiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!