Minik Ömer’e nefes olalım

Güncelleme Tarihi:

Minik Ömer’e nefes olalım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2020 21:16

SMA TİP 1 hastası minik Ömer, 2.1 milyon euro’luk tedavi için kendisine uzanacak yardım ellerini bekliyor. Baba Yunus Emre Ergen, #ÖmerNefesAlacak kampanyasıyla ilgili “2 yaşından önce uygulanması gerek. Yavrumuzu sağlığına kavuşturmanın derdindeyiz, herkesin yardımını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da yaşayan 8 yıllık evli sınıf öğretmeni Ayşe ve asker Yunus Emre Ergen çiftinin 15 aylık oğulları Ömer... Henüz 3 aylıkken SMA (Spinal Muskuler Atrofi) TİP 1 hastalığı teşhisi konulan Ömer’in, yaşıtları gibi hareket edebilmesi için yardıma ihtiyacı var. Kalıtsal bir hastalık olan SMA yüzünden vücudu kas üretemeyen minik Ömer’in yürüyebilmesi ve hayatını, yardıma gerek duymadan sürdürebilmesini sağlayacak kesin tedavi ise yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) var. Maliyeti 2.1 milyon euro olan tedavi için Ergen çifti, uluslararası yardım fonu olan ‘gofundme’ üzerinden #ÖmerNefesAlacak adıyla yardım kampanyası başlattı. Kampanyanın daha fazla insana ulaşabilmesi amacıyla sosyal medyadan da aynı etiketle paylaşımlar yapılıyor.

Minik Ömer’e nefes olalım


800 BİN EURO DAHA LAZIM

Kampanya hakkında bilgi veren Baba Yunus Emre Ergen, “6 Ekim itibarıyla kampanya başlayalı 2 ay oldu. Uluslararası yardım fonundan oluşturduğumuz için kampanyamız, Almanya üzerinden açıldı. O yüzden euro olarak topluyoruz. Tedavinin toplam maliyeti 2.1 milyon euro. Geri kalan iki ayda 1 milyon 300 bin euro topladık. Hâlâ 800 bin euro açığımız var. Ömer henüz 15 aylık. Amerika’daki tedaviyi olursa, ömrü boyunca bu hastalıktan kurtulmuş olacak ancak süremiz her geçen gün daralıyor. Çünkü tedavinin 2 yaşından önce uygulanması gerekiyor. Yani kalan parayı bu süreçte toplamalıyız” diye konuştu. Oğlunun sağlık durumu hakkında bilgi veren ve sağlığına kavuşması için yardım çağrısında bulunan Baba, sözlerine şöyle devam etti:

CİHAZA BAĞLI NEFES ALIYOR

“Ömer şu an gün içinde birkaç cihaz kullanıyor. Gündüzleri öksürtme cihazı var, bu sayede akciğerlerinde biriken balgam sökülüyor ve boğazına geliyor. Sonra başka bir cihaz sayesinde o balgamı boğazından alıyoruz. Günde 7-8 defa uyguluyoruz. Akciğer görevi gören bir makineye bağlı şekilde uyuyor ayrıca. Kasları gelişmediği için akranlarının 10-15 dakikada yediği yemeği, 2 saatte ancak yiyebiliyor. Sağlık Bakanlığı’nın verdiği ‘Spinraza’ adında bir ilaç var. Bunu her dört ayda bir omuriliğinden şırınga ile alıyor. Kesin bir tedavi sağlamıyor, yalnızca mevcut durumu koruyor.

ÜNLÜLERE VE İŞ İNSANLARINA ÇAĞRI

Amerika’daki tedaviyle, doğuştan olmayan protein ve kas üretmesini sağlayacak genleri vücuduna yüklenecek. Bu genler bölünerek çoğaldığı için ömür boyu vücudunda kalacak. Üç aylık tedavi sonucunda inşallah Ömer sağlığına kavuşacak. Birkaç isim dışında hiçbir ünlü, futbolcu ya da iş insanından maddi yardım görmedik. Onlardan de destek bekliyoruz. Yavrumuz için 90 bin kişi yardımda bulundu. 20, 30, 50, 100 liralar ile toplandı bu para. Allah hepsinden razı olsun. Dileğimiz, kalan paranın da bir an evvel toplanması ve oğlumuzun sağlığına kavuşması. Az çok demeden yardımda bulunabilirler. Durumları yoksa eş, dostlarına anlatarak ya da sosyal medyada paylaşarak daha fazla insana ulaşmamızı sağlayabilirler. Biz, çok geç olmadan yavrumuzu sağlığına kavuşturmanın derdindeyiz. Herkesin yardımını ve desteğini bekliyoruz.”

Minik Ömer’e nefes olalım

Ergen çifti, #ÖmerNefesAlacak adıyla açtıkları sosyal medya hesaplarında da Ömer’in sağlığı ve kampanyanın son durumuna ilişkin paylaşımlarda bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!