Minik kediye dost eli

Güncelleme Tarihi:

Minik kediye dost eli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2018 14:00

Sokak hayvanlarının saldırısı sonucu ön ayakları kesilen kedinin hayatını kolaylaştırmak isteyen hayvansever 2 aylık Zeyna isimli kedi için mama ve su kabı düzeneği yaptı.

Haberin Devamı

Başkent'te 2 aylık 'Zeyna' isimli kedi, diğer hayvanların saldırısı sonucu ön ayağı koparken diğer ayağı ise beş yerinden kırıldı. Saldırıdan 36 saat sonra can çekişir şekilde bulunarak sokak hayvanları için kulübe yapan Osman Kaplan'a haber verildi. Kaplan, Veteriner Fakültesine minik kediyi götürerek hayata tutunmasını sağlarken onun hayatını kolaylaştıracak mama ve su kabı düzeneği yaptı.
Minik kedinin ön ayaklarının olmamasından dolayı mama ve su düzeneği imalat eden Kaplan şunları söyledi:

Minik kediye dost eli



EĞİLDİĞİ ZAMAN DÜŞÜYORDU

“Birbirimize biz baya alıştık. 20 gün boyunca atölyeye gitmedim. Bulduğum zaman veteriner hekim 36 saat önce bacağının koptuğunu söyledi. 2 aylıkken o şekilde yaşamış. Bu onun çok güçlü olduğunu gösteriyor. Kediler normalde ön ayaklarının üstüne destek alarak mamalarını yerler. Ön ayakları olmadığı için eğildiği zaman çenesinin üstüne düşüyor ve bir şey yiyemiyordu. Arkadaşlarım ilk düzeneği yaptığımda bana hatalarımı söylediler. Düzeneğin boyunu kısalttım, önüne köpük koyarak göğsü zarar görmesini engellemiş oldum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!