Meyve ağaçları iklimle uyum gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Meyve ağaçları iklimle uyum gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2020 09:42

Beypazarı Belediyesi’nin 4 yıl önce diktiği 3 bin meyve ağacı ile ektiği çeşitli meyve türleri iklimle uyum gösterdi. Proje alanında üzümden çileğe, gojiberyden armuda, elmadan şeftaliye, zeytinden kestaneye kadar farklı çok sayıda ürün alınmaya başlandı.

Haberin Devamı

Meyve ağaçları iklimle uyum gösterdi


Meyve Bahçesi projesinin ilçenin ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirten Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, projenin amacının ilçenin tarımsal potansiyelini başka alanlarda değerlendirip tarımla uğraşan vatandaşlar için yeni ufuklar açmak olduğunu kaydetti. Kaplan, "Beypazarı'nda ilk defa çilek yetiştirilmesine önderlik yapmış olacağız. Önümüzdeki aydan itibaren biz Beypazarı Belediyesi olarak çilek üretmiş olacağız” dedi. Kaplan özetle şu bilgileri paylaştı:

BÖĞÜRTLENDEN ŞEFTALİYE

“Üzümün, bodur elmanın, yarı bodur elmanın en az 10 çeşidinden, armutların, kiraz, erik, şeftali, dut, böğürtlenin, karadutunun, gojiberisinin, zeytinin, narın ve kestanesinin birçok çeşidinin denendiği bir alan. Burası 600 metre rakım, bir de bin metre rakımda denediğimiz meyvelerimiz var. Bölgenin tarımına hakim olabilecek hangi ürünler bölgeye katkı sağlayacaksa onların denemesini gerçekleştireceğiz.

İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞTIRILIYOR

Alan içerisinde yer alan dev seralarda bölgede tarımla uğraşan çiftçiler için fide yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Farklı tür sebzelerin yetiştirilmesine de öncülük edilecek. İnsanlara Beypazarı'nda meyveciliğin en iyi şekilde olabileceğini göstermek, ilçede meyvecilik alanında faaliyet göstermek isteyen vatandaşlara da her türlü desteği verebilmek istiyoruz. Meyve bahçesinde üretilen meyveler ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!