Medyanın geleceği masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Medyanın geleceği masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2021 00:37

Türkiye’nin 70 ilinden gelen yerel medya temsilcileri, Anadolu Yayıncılar Derneği’nin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile iş birliğinde düzenlediği ‘Yeni İletişim Teknolojileri ve Yerel Medyanın Geleceği Çalıştayı’nda bir araya geldi.

Haberin Devamı

Altındağ Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde düzenlenen çalıştayda, dijital çağın medyada neden olduğu dönüşüm ve pandemi ile birlikte bu dönüşümün kazandığı ivmenin yarattığı yeni avantaj ve dezavantajlar, sektör temsilcileri ile kurumsal muhatapları tarafından masaya yatırıldı. Çalıştayın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran ile Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’da katıldı. Çalıştayda; ‘Ulusal-Yerel Medyanın Önemi ve Demokrasi’, ‘Yerel Televizyonların Sorunları ve Geleceği’ ile ‘Yerel Gazete ve Radyoların Geleceği’ adlı oturumlar düzenlendi. Oturumlara katılan sektör temsilcileri, medyada yaşanan dijital dönüşümle birlikte ortaya çıkan durumlara değindi.

GELENEKSEL MEDYA DEVAM ETMELİ

‘Yerel Gazete ve Radyoların Geleceği’ oturumuna moderatörlük yapan Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel, yaptığı konuşmada geleneksel medyanın bir şekilde devam etmesi gerektiğinin altını çizerek, “Her ne kadar bunu ülkemizde bazı imkânsızlıklar yüzünden anlatamazsak ve çok aktaramazsak da, referans aldığımız hem Avrupa hem Amerika’ya baktığımızda, en çok takip edilen yayınların bölgesel yayınlar olduğunu görüyoruz” dedi.

ANKARA’DA HİSSEDİYORUZ

Gürel, özellikle yerelde çalışan bazı medya çalışanlarının yaygın medyada çalışma arzusunun, siyasetçilerin ise ulusal medyada çıkma arzusunun bulunduğuna işaret ederek, “Ben kâğıt baskı olarak satışların daha fazla olduğu dönemlerde de hem muhabirlik, hem yöneticilik yapmış birisi olarak, Ankara’da da bunu yoğun olarak hissediyorum. Aslında insanlar alabileceği bilgiyi gün içinde ulusal medya açısından tüketiyor. Daha çok çevresinde ne olup ne bitiyor onu merak ediyor. O yüzden yerel medyanın kesinlikle güçlendirilmesi lazım” değerlendirmesi yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!