Meclis’ten yardım adımı

Güncelleme Tarihi:

Meclis’ten yardım adımı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2023 15:48

ABB Meclisi’ndeki 4 parti grubunun ortak önergesiyle deprem bölgelerine gereken yardımların yapılması kararlaştırıldı. Meclis ayrıca yapılacak yardımlar için lojistik, araç-gereç ve benzeri konularla ilgili ABB Başkanı Mansur Yavaş’a da yetki verilmesini kabul etti.

Haberin Devamı

Meclis’ten yardım adımı
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, şubat ayı ilk toplantısını önceki gün gerçekleştirdi. Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplamda 10 ili etkileyen deprem felaketi Meclis’in ana gündemiydi. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti grupları ortak bir yardım önergesi verdi. 4 partinin ortak önerisinde, “Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sebebiyle çok sayıda yıkımlar meydana gelmiştir. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi olarak deprem bölgelerine gereken yardımların yapılması için karar alınmasına, yapılacak yardımlarla ilgili lojistik, araç-gereç ve benzeri konularla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı’na yetki verilmesi” teklif edildi. Önerge tüm parti gruplarının ve bağımsız üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

Haberin Devamı

KARDEŞ ŞEHİR İLAN EDİLMELİ

Meclis oturumunu yöneten Meclis Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, önerge için teşekkür ederek, “Bu 10 ilimizle aslında Ankara, İstanbul, Bursa Kocaeli gibi illerimiz bu dönemde kardeş ilan edilmeli. İl, ilçe ne varsa ilgilenilmeli. Bu illerimizin tekrar ayağa kalkması adına bize düşen görev varsa da görevi bir an önce yerine getirmeliyiz” dedi. Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Şehnaz Sibel Aygün de verdiği önergede deprem bölgesinde çoklu besleme yapan hayvanseverlerin baktığı hayvanlar ile belediye barınaklarının da depremde zarar gördüğünü belirtti. İlaç, mama benzeri gibi yardımlara ihtiyaç olduğunu kaydeden Aygün, ABB tarafından gerekli yardımların yapılmasını önerdi. Bu önerge de oy birliğiyle kabul edildi.

PARTİ GRUPLARINDAN DAYANIŞMA MESAJLARI

Meclis’ten yardım adımı

Meclis üyeleri depremde hayatını kaybedenler için önce saygı duruşunda bulundu ardından Fatiha okudu.

Meclis’te depremle ilgili birlik beraberlik ve dayanışma mesajları da vardı. Saygı duruşunun ardından parti grupları adına yapılan konuşmalarda özetle şunlar kaydedildi.

Haberin Devamı

BUGÜN BİRLİK VE SARILMA GÜNÜ

Meclis’ten yardım adımı

Meclis Birinci Başkanvekili AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal: “Maalesef çok sayıda vefat var. Yaralılarımız var. Allah razı olsun AFAD, Kızılay, devletimiz, ilçe belediyelerimiz, Büyükşehir Belediye’miz malzeme, araç gibi konularda hep bölgeye gittiler. Bazen enkaz altından çıkarılanlarla ilgili güzel haberler de duyuyoruz. Bunlar yüreğimize su serpse de vatandaşlarımızın ciddi oranda vefat haberini de aldığımızı görüyoruz. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, milletimize baş sağlığı, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. İnşallah vefat sayısı az olur. Bugün acıları paylaşma günü bugün kardeşlerimizle bir beraber olma günü. Maalesef bölgede çok büyük bir yıkım var. Depremin dili, dini, ırkı olmuyor. Suriye tarafında da sıkıntılar olduğunu duyuyoruz. Oradaki kardeşlerimizden de vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da şifa diliyoruz.”

Haberin Devamı

Meclis’ten yardım adımı


AK Parti Etimesgut Meclis Üyesi Ebubekir Kipel: “10 ilde yaklaşık 110 bin kilometrekarelik bir alanda 13 milyon vatandaşımızı etkileyen deprem sonrası vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet geride kalan ailelerine başsağlığı diliyoruz. İnşallah bir an önce enkaz altındaki vatandaşlarımıza da sağ salim ulaşılır.”

Meclis’ten yardım adımı


AK Parti Yenimahalle Meclis Üyesi Mehmet Emin Ayaz: “Bugün birlik ve sarılma günü. Gün dayanışma günü. Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah bunu son felaket olarak yaşarız.”

 

TEK YÜREK OLMAMIZ GEREKİYOR

Meclis’ten yardım adımı

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu: “Cumhuriyet tarihimizde şu ana kadar görülmemiş büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. Burada konuşmak, ifade etmek çok zor. Sözün bittiği yer denir ya hepimiz o noktadayız. Gözümüz, kalbimiz, kulağımız, her şeyimiz bu 10 ilimizde. Oradaki insanlarımız üşüyor bizler de üşüyoruz. Oradaki insanlarımız ağlıyor bizler de ağlıyoruz. Evimizde yemek yemekten, sıcak yatağımıza yatıp uyumaktan çocuklarımızın başını okşamaktan utanır hale geldik. Büyükşehir ve tüm ilçe belediyelerimiz ilk günden itibaren bütün birimlerini harekete geçirerek adeta bir seferberlik ilan ederek ellerinden geldiğince vatandaşlarımızın da destekleriyle oraya ulaşmaya çalıştılar. Bir nebze de olsa bu yardım seferberliği acımızı az da olsa hafifletti. Bu yaraların bir an önce sarılması için tek yürek, tek yumruk olmamız gerekiyor. Bu acının ortadan kalkması için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor. Allah ülkemizi, milletimizi, devletimizi var etsin, güç versin ve bunları bir an önce toparlayalım.”

Haberin Devamı

HERKES KARDEŞİNE EL UZATMA DERDİNDE

Meclis’ten yardım adımı

MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan: “Sadece 10 ilimizin değil tüm Türk milletinin başı sağ olsun. Hepimize geçmiş olsun. Ağır bir imtihandan geçiyoruz çok acı günler yaşıyoruz. Duyduğumuz, izlediğimiz, takip ettiğimiz tablolar çok acı. Çok acı hikâyeler işitiyoruz. Olabildiğince şu an tüm devlet kurumları olsun, yerel yönetimler olsun, vatandaşlar olsun herkes durumdan vazife çıkararak gönüllülük esasına dayanarak teyakkuz halinde. Herkes insani vazife olarak bir kardeşine el uzatma derdinde. Bu anlamda herkese çok teşekkür ediyoruz Allah razı olsun. Öyle tablolar yaşıyoruz ki orada gördüğümüz manzaralar kadar buradaki insanımızı alicenaplığı da bizi duygulandırıyor. Belediyelerde görüyoruz vatandaşlardan telefon geliyor, ‘şu TIR’ımı vereyim’, ‘şu iş makinemi vereyim’ diye. Düşünsenize şu gün kimse kimseye bisikletini vermezken gözü kapalı bilmediği bir coğrafyaya araçlarını tahsis ederek gönderen çok kıymetli bir milletimiz var. Yardımlaşma anlamında herkes olabildiğince gönül seferberliği başlatmış durumda. Bu ağır imtihanı inşallah yaralarımızı bir an evvel sararak atlatacağız. Kadim milletimize çok teşekkür ediyoruz.”

ALLAH BÖYLE FELAKETİ BİR DAHA YAŞATMASIN

Meclis’ten yardım adımı

İYİ Parti Sincan Meclis Üyesi Ali Ünal: “Tüm ülkemizi yasa boğan 10 ilimizde yaşanan deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın canlı olarak çıkmalarına da duacıyız. Allah ülkemize böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın.”

VEFAT EDEN MHP’Lİ YILDIRIM’IN YERİNE İYİ PARTİ’Lİ MECLİS ÜYESİ

Meclis’ten yardım adımı

Meclis’teki parti grupları geçen ay kalp krizi sonucu vefat eden MHP Kızılcahamam Meclis Üyesi Erdoğan Yıldırım için de MHP grubuna ve Meclis’e baş sağlığı dileğinde bulundu. Erdoğan’ın vefatıyla boşalan Meclis üyeliğine ise İYİ Parti Kızılcahamam Meclis Üyesi Zekai Aydın geldi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!