Maske operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Maske operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2020 22:13

Koronavirüs salgınından korunmak için kullanılan maskeleri kaçak üretenlere göz açtırmayan Altındağ Belediyesi, bir ayda ilçede ruhsatsız maske üretilen 7 farklı yere operasyon düzenledi. Başkan Asım Balcı, “Bu olağanüstü dönemi haksız kazanca çevirmek isteyenlere geçit vermeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’te koronavirüs salgınına karşı mücadele tüm hızıyla sürerken maskeye duyulan ihtiyacı kaçak üretim yaparak fırsata çevirmek isteyenlere de göz açtırılmıyor. Bu kapsamda Altındağ’da koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığını denetlemek için 24 saat görev başında olan Altındağ Belediyesi zabıta ekipleri, Türkiye’de ilk vakanın görülmesinden bu yana bir ay içerisinde ilçede ruhsatsız maske üretilen 7 farklı adrese operasyon düzenledi. 6 mahalledeki farklı yerlere baskın yapan ekipler, ruhsatsız maske üretimi yapılan adreslerdeki binlerce kaçak maskeye ve üretimde kullanılan materyallere el koydu. Kaçak üretim yapılan iş yerlerini mühürleyerek kapatan ekipler iş yeri sahipleri hakkında da yasal işlem başlattı.

Maske operasyonu


KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ

Koranavirüsten korunmak için maskeye artan talebi haksız kazanca çevirmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı şöyle konuştu: “Salgınla mücadele noktasında Altındağ’da her türlü tedbiri almış durumdayız. Virüsten korunmak için maske kullanımına talep arttı. Biz vatandaşımızın bu virüsten zarar görmemesi için yoğun bir çaba gösterirken maalesef bu durumu fırsata çevirmek isteyenler var. Bu olağanüstü dönemi haksız kazanca çevirmek isteyenlere geçit vermeyeceğiz. Halkın sağlığı her şeyden önemli, kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Biz mücadelemizi sürdürürken vatandaşımızdan da destek bekliyoruz. Vatandaşlarımız karşılaştıkları her türlü olumsuzluğu 24 saat hizmet veren 444 39 19 numaralı Altın Masa Çağrı Merkezi’ne bildirebilirler. El ele vererek inşallah bu süreci de atlatacağız.”

Haberin Devamı

EKİPLER ALTI MAHALLEDE BASKIN YAPTI

Altındağ Belediyesi ekipleri bir aylık sürede Karapürçek, Önder, Zübeyde Hanım, Kale, Hacı Bayram (2 farklı yere) mahalleleri ile Siteler’deki adreslerde kaçak maske üreticilerine baskın gerçekleştirdi.

Maske operasyonu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!