Masallarla Türk ürünleri anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Masallarla Türk ürünleri anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2020 00:59

Anadolu Masalları Projesi kapsamında öğretmenler Çubuk’ta tutum, yatırım ve Türk ürünlerini ön plana çıkaran masalları canlı yayınla öğrencilere anlattı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun iş birliğinde Anadolu Masalları Projesi gerçekleştirildi. Proje kapsamında öğretmenler, Çubuk Şehir Müzesi’nde, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç’ın konuk olduğu canlı yayınla öğrencilere tutumlu olma, yatırım ve Türk malı ile ilgili masallar anlattı. Öğretmenler masallarda hem yörenin tarihi yerleri, türküleri, hem de yöresel lezzetlerine öğrencilere ve velilere aktardı.

Masallarla Türk ürünleri anlatıldı


DUYMAYAN ÇOCUK KALMAYANA KADAR ANLATILACAK

Anadolu Masalları Ankara Proje Koordinatörü Havva Ay Türkiye’de Anadolu masallarını duymayan çocuk kalmayana kadar çalışacaklarını ifade etti. Salgın nedeniyle uzaktan masal anlatmaya devam ettiklerini belirten Ay, “Anadolu Masalları projesine dahil ettiğimiz 81 masalımız var. Her geçen gün hem masal öğretmenlerimiz hem de masalları öğrettiğimiz öğrencilerimiz artıyor” dedi. Çubuk’un turşusuyla ünlü olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Baki Demirbaş, öğretmenlerin anlattığı tuz masalı sayesinde tuzun ve yerli malının ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladıklarının kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!