Makamdan indi ‘çileye’ bindi

Güncelleme Tarihi:

Makamdan indi ‘çileye’ bindi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 15:56

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Akköprü İstasyonu önünde Batıkent-Kızılay metro hattındaki yeni düzenleme nedeniyle yaşanan aksaklıkları protesto etti. Başkentlilerle birlikte metroya binen Emir, yolcuğun ardından, “Ankara’da metro konfor değil adeta işkenceye dönüştü” yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde Batıkent-Kızılay güzergahları arasında yolcu taşıyan metroya binerek yolculuk yapan CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, vatandaşların aktarma otobüslerine koşuşturduğu Akköprü İstasyonu önünde şu açıklamaları yaptı: “Başkent ulaşımında Sincan’dan Kızılay’a gelmek büyük bir çileye dönüşmüş durumda. Akköprü’ye geldiğinizde aktarma için beklemek zorunda kalıyorsunuz. Yine Sincan çıkışından sonra Batıkent’te de aktarma yapmak zorundasınız. Vagonlar hıncahınç dolu, balık istifi geliyorsunuz. Allah Ankaralı hemşehrilerime kolaylık versin, çünkü gerçekten büyük bir çile çekiyorlar, bunu bizzat bugün yaşamış oldum. Keçiören Metro inşaatı nedeniyle Ankara Metrosu ile yapılan yolculuk süreleri iki katına çıkmıştır. Daha önce yaklaşık 27-30 dakika olan Batıkent-Kızılay seferleri artık aktarmalı şekilde 1 saate çıkmış durumdadır.

Haberin Devamı

Makamdan indi ‘çileye’ bindi

Yağmura rağmen büyük bir kuyruk halinde vatandaşlarımız koşuşturuyor. Kuyruk çok olduğu için birçok vatandaş Kızılay’a yürüyerek gitmeyi tercih ediyor. Çünkü buradaki zaman kaybı oldukça fazla. Balık istifi biniyorlar, metrolar hınca hınç dolu. Sefer sayıları da azaltılmış, dolayısıyla Sincan’dan Kızılay’a ulaşma süremiz oldukça arttı. Bu çalışmanın bir memur ve öğrenci kenti olan Ankara’da çok daha öncesinde, yaz aylarında bitirilmiş olması gerekirdi. Bütün bu nedenle Melih Gökçek’i ve Ulaştırma Bakanlığı’nı Ankaralıları bu duruma soktuğu için şiddetle protesto ediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!