Kurtuluş protokolüne ABB Meclisi’nden onay

Güncelleme Tarihi:

Kurtuluş protokolüne ABB Meclisi’nden onay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2021 23:28

ABB ile TED Üniversitesi’nin, ‘Kurtuluş Parkı’nı yeniden işlevsel hale getirmek’ amacıyla yapacağı protokol, ABB Meclisi’nden geçti. TED Üniversitesi’nin parkla ilgili projesinde ise kütüphane, semt müzesi, açık derslik alanları gibi detaylar bulunuyor.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi, haziran ayı ikinci oturumunda, ‘ABB ile TED Üniversitesi arasında Kurtuluş Parkı’nın yeniden işlevlendirilmesine dair işbirliği protokolü yapılmasına ilişkin Başkanlık Yazısı’nı oy birliğiyle kabul etti. Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 1994’te kesin korunacak hassas alan (1.derece doğal sit) ilan edilen parkın yeniden işlevlendirilmesi için yapılacak iş birliği protokolü şu işleri kapsayacak:

SORUNLAR TESPİT EDİLECEK

Parkın doğal sit sınırları içinde kalan bölümlerinde mevcut durum analizi yapılacak, sorunlar tespit edilecek. Belirlenen sorunlara yönelik yeşil ve açık alan kullanımına dair öneriler geliştirilecek, bu yönde alanlarda iyileştirmeler ve düzenlemeler yapılacak. Mevcut yapıların tadilatına dair işlemler tesis edilecek.

GANDHİ’NİN BÜSTÜ DİKİLECEK

Öte yandan Meclis, Hindistan’ın kurucu lideri Mahatma Gandhi’nin büstünün Ankara’da uygun bir yere dikilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı’nı da oy birliğiyle kabul etti. Buna göre Gandhi’nin büstü Ankara’ya, Dışişleri Bakanlığı tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün büstü de Yeni Delhi’ye dikilecek. Hindistan Büyükelçiliği, Gandhi’nin büstünün Seymenler Parkı’na dikilmesini talep etti ancak parkın sit alanı olması nedeniyle izin prosedürlerinin sürecin uzamasına neden olacağı belirtilerek Ankara’da tespit edilecek uygun bir mekâna büst dikilecek.

EĞİTİM VE KÜLTÜREL FAALİYETLER OLACAK

Haberin Devamı

Kurtuluş Parkı için TED tarafından hazırlanan ve kütüphane, semt müzesi, konser ile açık derslik alanları gibi detayların yer aldığı projeyi, 30 Temmuz 2020’de Hürriyet Ankara’ya anlatan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, sosyal ve kültürel alanlarda Ankaralıların da faydalanacağı bir alan yaratmak istiyoruz” demişti. Pehlivanoğlu yeşil alanlar için, “Bir metrekare yeşil alanda bile betonlaşma olmayacak” sözü vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!