Kod adı Gece operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Kod adı Gece operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2010 00:00

Başkent sokakları, geceyarısı nefes kesen daha operasyonuna sahne oldu. İpini koparan kurbanlık, altı saatte yakalanabildi.

BAŞKENT’te sahibinin ahıra bağlamak istediği sırada ipini kopartarak kaçan kurbanlık dana, vatandaşları ve polis ekiplerini altı saat peşinden koşturdu. Uzun süren kovalamacaya rağmen bir türlü yakalanamayan dana, peşindeki vatandaşlara saldırdı. Ellerindeki ipler ve odunlarla kızgın danayı yakalamak isteyen vatandaşlar ecel terleri dökerken, cadde üzerine çıkan dana, trafikte ilerlemek isteyen sürücülere zor anlar yaşattı.

Kovalamaca sırasında görüntü almaya çalışan kameramanlar da kızgın dananın önüne katarak kovaladıklarının arasında yer aldı. Kurbanlık dana, uzun süren kovalamacanın ardından yakalanarak tekrar kaçtığı ahıra götürüldü.
Yenimahalle İlçesi’nde akşam saatlerinde sahibinin ahıra bağlamak istediği kurbanlık dana, bağlı olduğu ipi kopartarak kaçtı. Kurbanlık dananın kaçtığını gören sahipleri, dananın peşine düştü. Demetevler’de ara sokaklarda kaçan danayı bir türlü yakalayamayan dana sahipleri, durumu polis ekipleri ve boğa yakalama timlerine haber verdi. Ellerine aldıkları ip ve odunlarla dananın peşine düşen vatandaşların bazıları kızgın dananın gazabına uğradı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, dananın kaçtığı bölgelerde güvenlik önlemi aldı.

Ezilmek üzereydi

Boğa yakalama timlerinin bir türlü olay yerine gelmemesine sinirlenen vatandaşlar, kaçan danayı kendi yöntemleri ile yakalamaya çalıştı. Ellerindeki ipi kurbanlığın etrafından dolandıran vatandaşlar bir anda ipi çekerek danayı yere düşürmek istedi. Vatandaşların çabalarına rağmen bir türlü yakalanamayan kızgın dana, yanına yaklaşan bir kişiye de saldırdı. Uzun süren kovalamacanın ardından yorulan danayı yakalamaya çalışan bir kişi, şans eseri yere düşerek kendisini yana doğru attı ve ezilmekten son anda kurtuldu. Bazı vatandaşlar ise ağaçlara çıkarak kızgın danadan kaçmaya çalıştı.

Medyayı sevmedi

Kovalamaca sırasında kurbanlık kendisini görüntülemeye çalışan kameramanların üzerine de yürüdü. Dananın üzerlerine geldiğini gören kameramanlar ağaçların arkasına kaçarak gazabına uğramaktan son anda kurtuldu. Uzun süre polis ekiplerini ve vatandaşları peşine takan kızgın dana, altı saatlik süren kovalamacanın ardından pes etti. Yorulan dananın yanına yaklaşan bir kişi, kızgın dananın boynunda bulunan ipi tuttu. Bu sırada tekrar kaçmaya çalışan dana, vatandaşların ipi boynuna dolaması sonucu köşeye sıkıştırılarak durduruldu. Yakalanan dana kamyonete yüklenerek kaçtığı ahıra götürüldü.

Boğa timlerine memur mesaisi

KURBANLIK dananın sahibi Tayyar Fırat, yetkililere sitemde bulunarak, “Boğa yakalama timlerine haber verdim. Bir sürü arkadaşımız yaralandı. Aradan altı saat geçmesine rağmen gelmediler. Akşam saatlerinde mesaileri bitiyormuş dediler. Polis ekipleri sağolsun bize yardım ettiler” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!