Kitabın da başkenti

Güncelleme Tarihi:

Kitabın da başkenti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2022 17:16

Başkentte geleneksel hale gelen Ankara Kitap Fuarı kapılarını 18’inci kez açtı. 300’den fazla yayınevinin yer aldığı fuara gösterilen ilgiye şaşırdığını belirten İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, “Ankara, Avrupa’nın önemli başkentlerinden biri olmasının yanı sıra kitabın da başkenti” dedi.

Haberin Devamı

18. Ankara Kitap Fuarı dün düzenlenen açılış töreni ile başladı. İlk günden büyük ilgi gören fuar, binlerce kitapseveri ağırladı. Öğrencilerin ücretsiz olarak giriş yaptığı fuarın giriş ücreti 5 TL olarak belirlendi. Fuarın bu yıl ki konuk ülkesi ise İtalya oldu. Açılışa katılan İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, fuara ilginin kendisini şaşırttığını belirterek, şunları söyledi: “İlk kez geldiğim için bu kadar kalabalık bir kitleyi görmeyi beklemiyordum. Bu beklentimin yanlış olması açıkçası biraz da benim suçum. Çünkü Ankara çok büyük bir şehir, 6 milyonluk bir nüfusa sahip. Avrupa’nın en büyük başkentlerinden biri olmasının yanında kitabın da başkenti. İtalyan dili ve kültürü Türk halkının kalbinde yer alıyor, bunu şu an gülümseyen yüzlerinizden anlayabiliyorum. Ülkemizde okuyan Türk öğrencilerinin sayısı her yıl artmakta. Burada İtalyan dilinin yaygınlaşmasını sağlayan kurumlarımız var. Kültürel diplomasimizi geliştirmek için çabalarımız var. Sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’de değil diğer şehirlerde de projeler yürütüyoruz. Burada Türk bayrağının yanında İtalyan bayrağını görmek bana gurur veriyor.”

Haberin Devamı

Kitabın da başkenti

ANKARA’YI YAZDIM

Fuarın onur konuğu olan yazar Nazlı Eray da, “Şişhane yokuşunda dar bir evin odasında ilk kitabımı yazdığımda 70’e yakın kitabımın olacağını, bu tarz etkinliklerde onur konuğu olacağımı hayal eder miydim?” diye başladığı konuşmasında Ankara’nın hayatında önemli bir yeri olduğunu söyledi. Eray, “İstanbullu olmama rağmen hayatımın önemli bir kısmını Ankara’da geçirdim. Ankara’yı çok seviyorum. Bu bozkır, hafif eskimişliği, korkunç kışlar, karlar ve kırlangıçların uçuşu hiçbir yere benzemiyor. Kitaplarımın çoğunu Ankara’da yazdım, Ankara’yı yazdım” diye konuştu.

Kitabın da başkenti

Haberin Devamı

Nazlı Eray- Giorgio Marrapodi-Remzi Çayır

GÜNLÜK 50 BİN ZİYARETÇİ

Eylül Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, fuarın 18 yıl önce Atatürk Kültür Merkezi’nde küçük bir etkinlik olarak başladığını belirterek, “Kitap yarın demek, umut demek, yaşama dört elle sarılmak demek. Bu fuarı yaşatmaya devam edeceğiz. Başta binler geliyordu şimdi günlük 50 binin üzerinde ziyaretçi geliyor” diye konuştu.

SAAT 20.00’YE KADAR AÇIK

30 Ekim’e kadar sürecek olan fuar kapsamında söyleşiler, imza günleri, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleri yer alacak. Fuar, her gün 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!