Kent haberciliğinin önemi artacak

Güncelleme Tarihi:

Kent haberciliğinin önemi artacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 15:45

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, geleceğin gazeteci adaylarını uzun yıllardır kent gazeteciliği yapan isimlerle buluşturmak amacıyla, ‘Ankara’da Şehir Haberciliği’ konulu panel düzenledi.

Haberin Devamı

İletişim Fakültesi’nin konferans salonunda gerçekleşen panelin moderatörlüğünü, Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Şahin yaptı. Panele, Hürriyet Ankara Gazetesi Haber Koordinatörü Deniz Gürel, Habertürk Ankara Gazetesi Haber Koordinatörü Özgür Çoban, Milliyet Ankara Gazetesi köşe yazarı Ali İnandım ve Büyükşehir Belediyesi Belya Genel Müdürü Gazeteci Avni Kavlak konuşmacı olarak katıldı.

MESLEĞİ SEÇECEKLER  KENDİLERİNİ GELİŞTİRSİN

Kent haberciliğinin önemine değinerek, Ankara’yı okurlarla buluşturan yerel gazetelerin bir ek olmanın çok da ötesinde olduğuna dikkat çeken Deniz Gürel, kent haberciliğinin öneminin ilerleyen yıllarda daha da artacağını söyledi. Mesleki hedeflerinde gazetecilik olan öğrencilere bazı tavsiyelerde de bulunan Gürel, “Sektörün geldiği nokta nedeniyle mesleği seçecek öğrencilerin kendilerini her konuda geliştirmesi gerekiyor” dedi.
Ali İnandım’ın ‘yerel gazeteciliği mesleğin mutfağı’ olarak gösterdiği, Özgür Çoban’ın, ‘mesleğin yerelde gelişim gösterdiğini’ belirttiği, Avni Kavlak’ın ise geçmiş yıllardan deneyim ve anılarını paylaştığı panel, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. 

BAKMADAN GEÇME!