Karantina bitti spor başladı

Güncelleme Tarihi:

Karantina bitti spor başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2021 09:26

Salgın sürecinde tam karantinanın uygulandığı Etimesgut Belediyesi İl Bilge Hatun Erinçevi(Huzurevi) sakinleri, aşılama ve normalleşmeyle birlikte pandeminin olumsuz etkisini sporla atıyor. Yaşlılar güne uzman eşliğinde her gün hareket yaparak başlıyor. Haftanın 3 günü fizik tedavi de uygulanıyor.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediyesi İl Bilge Hatun Erinçevi’nde (Huzurevi) kalan yaşlılar, pandeminin olumsuz etkilerini sporla atıyor. Pandemi sürecinde koronavirüsten korunmaları amacıyla tam karantina uygulanan huzurevi sakinleri, aşılama ve normalleşme süreciyle birlikte sosyal aktivitelere başladı.

Karantina bitti spor başladı

GÜNE SPORLA BAŞLIYORLAR

Pandemide yaşanan hareketsizlik nedeniyle kilo alan ve eklem problemleri yaşayan yaşlılar, güne sabah sporuyla başlıyor. Fizyoterapist eşliğinde yaşlarına uygun kültür fizik hareketleri yapan ve hafif tempoda koşan huzurevi sakinlerine haftanın üç günü ücretsiz fizik tedavi de uygulanıyor. Bağlıca Mahallesi’nde yer alan üç katlı huzurevinin bahçesinde de yetişkin yüzlerce ağaç yer alıyor. 6 bin metrekare açık alana sahip huzurevinde 55 vatandaş hizmet alıyor.

Haberin Devamı

KURALLARA DİKKAT EDİYORUZ

“Yaşlılarımız başımızın tacı” diyen Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel faaliyetlerle ilgili, “Onlar bizim büyüklerimiz, atamız. Tecrübeleri rehberimiz olan atamıza saygıda, sevgide asla kusur etmiyoruz. Büyüklerimizin düzenli olarak sağlık kontrolleri yapılıyor, moral ve motivasyonları yüksek tutuluyor. Normalleşmeyle birlikte onların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için bir araya gelerek sportif faaliyetler yapması da sağlanıyor. Salgın bitmedi, kurallara yine dikkat ediyoruz, onların sağlığı için süreci titiz bir şekilde yürüterek en iyi hizmeti büyüklerimize sağlıyoruz” dedi.

Karantina bitti spor başladı

BAKMADAN GEÇME!