Kar yağmasını beklemeyin

Güncelleme Tarihi:

Kar yağmasını beklemeyin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 02:00

Ankara’da, sürücülerin kış lastiği taktırmak için kar yağışını beklemesinin büyük hata olduğunu belirten uzmanlar uyarıyor: “Kış lastiği sadece kar amaçlı değil. Erken taktırmakta fayda var.”

Haberin Devamı

Türkiye’de, zorunluğu kış lastiği uygulaması bu yıl da 1 Aralık’ta başlayacak. Kışın sert geçtiği Ankara’da, sürücülerin kış lastiği taktırmak için kar yağmasını beklemesinin hata olduğunu söyleyen uzmanlar, bu nedenle özellikle kent merkezine karın düştüğü ilk gün çok sayıda aracın yolda kaldığını, kazaların yaşandığını belirtiyor. Bu yıl, geçen yılın aynı dönemine göre kış lastiği taktıranların sayısının daha az olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “7 derecenin altındaki tüm koşullar için kış lastiği kullanılmasını tavsiye ediyoruz” diyor. Öte yandan Hürriyet Ankara, lastikçilerin yoğun olduğu İskitler’e giderek, lastikçi esnafıyla görüştü.

ERKEN TAKTIRMAK FAYDALI

Kış lastiği uygulamasının başlamasına az bir süre kaldığını hatırlatan İskitler’deki 15 yıllık lastikçi ustası Tahsin Kaya, “Kış lastiği sadece kar amaçlı değil, aynı zamanda soğuk hava lastiğidir. Havaların soğumasıyla takılması gerek. Uygulama 1 Aralık’ta başlıyor ama yoğunluğa kalmamak için erken taktırmakta fayda var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kar yağmasını beklemeyin

BALANS AYARINA DİKKAT

Lastikçi esnafı Oğuzhan Başkan ise şu ifadeleri kullandı: “Yasal süreç 1 Aralık-1 Nisan arası ama mevsim koşulları gerektirdiği sürece kış lastiğinin kullanılması gerekiyor. Kış lastiğinin sadece kar ve buz performansı değil, ıslak zemin performansı da önemlidir. Lastik değişiminde balans ayarına da dikkat edilmesi gerek.”

YENİ LASTİK VE MONTAJ 1000 TL

ATO’nun, bu yıl için belirlediği lastik değişim bedeli 80 TL. Ancak bu fiyat, ticari rekabetten dolayı 30 ilâ 100 TL arasında değişiyor. Aracın yaşı-modeli ile lastiğin kalitesine göre değişen yeni lastik ve montaj fiyatı ise 4 lastik için ortalama bin TL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!