Kar tatili rahatlattı

Güncelleme Tarihi:

Kar tatili rahatlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 15:36

Ankara, dün sabah güne yoğun karla başladı. Meteoroloji’nin tahmininin üzerinde yağan karın kalınlığı kent merkezinin bazı bölgelerinde 20 santimetreyi buldu. Ankara Valiliği’nin, geçen yılın aksine bu defa gece 05.00’te okulları tatil etmesi, hem trafiği rahatlattı hem de kar çalışması yapan belediyelerin işini kolaylaştırdı.

Haberin Devamı

Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, önceki geceden itibaren Ankara’da da kendini gösterdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerinden daha etkili olan kar yağışı nedeniyle trafiğe çekın sürücüler zorlanırken, bazı noktalarda da maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, kar yağışının başladığı gece saatlerinden itibaren önceliği kentin ana arterlerine verirken, ilçe belediyeleri de sorumluluk alanlarında karla mücadele çalışması yaptı. Ancak, kentin bazı noktalarında sabahın ilk saatlerinden itibaren hem caddeler, hem de sokaklarla ilgili şikâyetler de oldu.
Tüm uyarılara rağmen, kar lastiksiz trafiğe çıkan sürücüler yolda kaldı. Çok sayıda maddi hasarlı kazanın yaşanırken, yoğun kar nedeniyle Yozgat Bulvarı’ndaki bir servis otobüsü kayarak yan yattı. Serviste kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi. İstanbul Yolu’nda da 66 AU 610 plakalı bir araç kar yağışının etkisiyle duvara çarparak ters döndü. Araçta büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

Kar tatili rahatlattı

VALİLİK 05.00’TE AÇIKLAMA YAPTI

Geçen yıl geciktiği için öğrencilerin kar eziyeti çekmesine ve velilerin tepkisine sebep olan ‘kar tatili’ ise bu yıl öğrenciler okula gitmeden duyuruldu. Gece başlayan kar yağışının etkisini artırması üzerine Ankara Valiliği, sabaha karşı saat 05.00’te açıklama yaparak, Milli Eğitim’e bağlı ilk ve ortaokullar ile liselerde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Kar tatili olduğundan haberleri olmayan bazı öğrenciler ise tatil haberini okullarından aldı.

Kar tatili rahatlattı

HAVANIN DURUMUNU TAKİP ETTİK

Ankara Hürriyet’e konuşan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, şunları söyledi: “Kar yağışını gece boyunca takip ettik, ilgili birimlerle de sürekli iletişim halindeydik. Yağış etkisini giderek artırmaya başlayınca bizler de okulları bir gün süreyle tatil etme kararı aldık. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Vedat(Üçpınar) Bey’le de yolların durumu hakkında bilgi aldık. Okulları tatil etmekle iyi yapmışız. Bazıları kararla ilgili ‘geç kaldınız’ diyor ama, biz geç kalmadık, havanın durumunu takip ettik ve sabah saatlerinde 05.00 gibi kararı bildirdik, sonuçta herkes haberdar oldu.”

Haberin Devamı

BELEDİYELERİN BEYAZ MÜCADELESİ

Kar yağışıyla birlikte başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyeleri de teyakkuza geçti. BÜyükşehir ve ilçe belediyelerinin dün yaptığı yazılı açıklamalar ve karla mücadele çalışmaları şöyle:

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

* Ekipler, kent genelinde kar yağışına karşı 110 bulvar ve 5 bini aşkın caddede karla mücadele etti. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 709 araç ve vardiyalı çalışan 2 bin 500 personelle yapılan çalışmalarla ana arter ve caddelerin trafiğe kapanmaması için yoğun mücadele verildi. Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri de yaya güvenliği için cadde ve bulvarlardaki kaldırımlar ile meydan, yaya alt ve üst geçitlerinde kar temizliği yaptı.

Haberin Devamı

ÇANKAYA BELEDİYESİ

* Kara karşı Fen İşleri, Temizlik İşleri ile Park Bahçeler Müdürlükleri personelini seferber etti. Fen İşleri Müdürlüğü’nün Yıldız Yerleşkesi’nde Karla Mücadele Kriz Masası oluşturan belediye, 620 personel ve 41 araç ile karla mücadele etti. Gece başlayan yol açma ve kaldırım temizleme çalışmaları gün boyu sürdü.

YENİMAHALLE BELEDİYESİ

* Kar, buzlanma ve dona karşı müdahale edebilmek için Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 270 kişilik bir ekiple çalıştı. İlçe genelinde 15 kar küreme aracı, 4 bıçaklı kamyonet, 7 kazıcı yükleyici iş makinası, 4 greyder, 2 loder, 6 mini yükleyici, 5 açık tuzlama aracı yol küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Diğer yandan Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de yayalar için kaldırımları temizledi.

Haberin Devamı

MAMAK BELEDİYESİ

* Acil Müdahale Timleri, 66 mahalle, 510 cadde ve 4 bin 800 sokakta karla mücadele etti. Kar timi 16 önden küremeli araç, 13 elden atmalı, 3 adet hem önden küremeli hem elden atmalı olmak üzere 32 araç ve gece gündüz olmak üzere 32 ekip ile üç vardiya şeklinde çalıştı.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ

* Ekipler, 40 kişilik bir ekip, 6 tuzlama aracı, 4 kar küreme aracı, 3 küçük ölçekli kepçe (JCB) ve 2 greyder ile Altındağ’ın yollarını temizledi. Karla mücadele toplu taşıma yol güzergâhları, okul çevreleri, köy yolları ve rampalarda yoğunlaştı.

PURSAKLAR BELEDİYESİ

* Üç vardiya şeklinde karla mücadele veren Pursaklar Belediyesi ekipleri de
çalışmalarına dün ağırlık verdi. Çalışmalar kapsamında öncelikli olarak ana yollar, cadde ve sokaklar, okul yolları, kamu binaları ve otobüs güzergâhları temizlendi. Çalışmaları yakından takip eden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Ekiplerimiz gece gündüz üç vardiya halinde çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

Kar tatili rahatlattı

AYNI CADDELERE BİRKAÇ KEZ GİRDİK

Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, gece başlayıp, dün gün boyu devam eden karla mücadeleyle ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı: “Karla mücadele araçlarımız, temizledikleri caddelerin tekrar karla kapanması nedeniyle aynı caddelere birkaç kez girmek durumunda kalıyor. Özellikle kar koşullarına uygun olmayan lastiklerle trafiğe çıkan araçlar ya kayarak ya da kayıp kaza yaparak yolu kapatarak yolların trafiğin tıkanmasına neden oluyor. Bu da karla mücadele eden araçlarımızın o caddeye girişini engelleyerek gecikmelere neden oluyor. Vatandaşlardan ricamız, kar koşullarına uygun lastikli araçlarla trafiğe çıksınlar veya toplu taşıma araçlarını tercih etsinler.”

AŞINMIŞ LASTİKTE ISRAR EDENLER VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün sabah Radyo Trafik’e yaptığı bağlantıda, özetle şu ifadeleri kullandı:
Kar yağışı, bana göre Meteoroloji’nin tahmininin üzerine çıktı. Halen vatandaşlarımızdan aşınmış lastikle trafiğe çıkmakta ısrar edenler var. Onların kayması neticesinde isteseniz de istemeseniz de trafik sıkışıyor. Vatandaşımızın aşınmış lastikle dışarıya çıkmaması lazım. Tuzlama yapıyoruz. Fakat karın yağması devam ettiği takdirde tuzlamanın hiçbir faydası yok. Yoğun kar yağış olduğunda yarım saat sonra attığınız tuzun hükmü geçiyor hiçbir tesiri kalmıyor. Tuzlama bittikten sonra yapılırsa buzlanmaları engelleme açısından son derece yararlı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!