Kapadokya’da ‘altın yıl’ heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Kapadokya’da ‘altın yıl’ heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2018 17:26

Turist yoğunluğu açısından ‘altın yıl’ geçiren Kapadokya’da, Japonya ve Rusya’da 2019’un ‘Türkiye Turizm Yılı’ ilan edilmesi dolayısıyla sayının daha da artması bekleniyor.

Haberin Devamı

Turizmde ‘altın yıl’ geçiren Kapadokya bölgesinde, Japonya ve Rusya’da 2019’un ‘Türkiye Turizm Yılı’ ilan edilmesi dolayısıyla turist yoğunluğunun gelecek yıl da artarak devam etmesi bekleniyor. Yılın dokuz aylık döneminde 2 milyon 279 bin 460 turistin ziyaret ettiği bölgede, ziyaretçi sayısının yıl sonuna kadar 3 milyonu aşarak rekor kırmasını bekleyen sektör temsilcileri, 2019’un daha da hareketli geçeceğine inanıyor.

AKTİVİTE AÇISINDAN ZENGİN


Peribacaları, yer altı kentleri ve kayadan oyma tarihi manastırlarıyla masalsı görünüme sahip bölgedeki tesisler, 2019’da geçen yıllara kıyasla sayıca çok daha fazla Rus ve Uzakdoğulu turisti konuk etmeyi ve yeni bir ‘altın yıl’ yaşamayı hedefliyor. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Rusya ve Japonya tarafından alınan kararın turizmciler açısından heyecan verici olduğunu belirtti. Bölgede yabancı turistlere yönelik faaliyet sürdüren bir seyahat acentesinin sahibi Coşkun Kırtıl da bölgenin doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra sıcak hava balon turu, ATV, motor, deve ve atlı tur hizmetleriyle aktivite açısından da zengin olduğuna işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!