İsteyen siteye kedi evi

Güncelleme Tarihi:

İsteyen siteye kedi evi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2022 15:46

Etimesgut Belediyesi’nin ilçedeki site ve bina yönetimlerinden gelen talep üzerine kullanılmayan ahşap ürünleri kedi evine dönüştürdüğünü belirten Belediye Başkanı Enver Demirel, “İlçemizin 140 noktasında kedi evi yaptık. Kedi evlerimize düzenli olarak mama ve su bırakıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, sokak hayvanlarına yönelik yaptıkları çalışmaları Hürriyet Ankara’ya anlattı. İlçedeki apartman ve site yönetimlerine talep etmeleri halinde kedi evi verdiklerini kaydeden Başkan Demirel, “Sokak hayvanlarının beslenmede sıkıntı yaşamaması için ilçenin belirli noktalarına kedi evleri oluşturduk. İlçemizin 140 noktasında kedi evi yaptık. Kedi evlerimize düzenli olarak mama ve su bırakıyoruz. Talep eden site ve bina yönetimlerimize atıl ahşap ürünlerinden yaptığımız kedi evleri de veriyoruz” dedi. Demirel, şöyle devam etti:

İsteyen siteye kedi evi


200 NOKTADA MAMA DESTEĞİ

“İlçemizdeki sokak hayvanlarının, yiyecek temini, barınması, tedavi ve aşılanmaları noktasında önemli hizmetler gerçekleştiriyoruz. Yaz-kış sokak hayvanlarına yem ve mama desteği veriyoruz. Mama ve yem desteğinin yanı sıra sürekli su da bırakıyoruz. Hayvanların mevsim şartlarından olumsuz etkilenmemeleri için ilçemizin 200 noktasına mama ve yem desteği sağlıyoruz.

365 GÜN İHTİYACI VAR

Sokak hayvanlarının 365 gün bize ihtiyacı var. Şaşmaz Sanayi Bölgesi’nde 200 hayvan kapasiteli bir barınağımız 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği kapsamında hizmet veriyor. Barınağımızda hasta, hamile, bakıma muhtaç sokak hayvanlarımıza gerekli bakım ve tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Kliniklerimizde veteriner hekimlerimiz gözetiminde kedi ve köpeklerin gerekli aşılamalarını ve kısırlaştırma işlemlerini yapıyor, kayıt altına alıyoruz.

59 KÖPEK SAHİPLENDİRDİK

Son bir yılda 59 sokak köpeğinin aşıları yaparak sahiplendirdik. Bin 192 sokak hayvanına kuduz aşısı yaptık. 426 sokak hayvanını kısırlaştırdık. Sokak hayvanlarının çeşitli hastalıklarına karşı koruyucu amaçlı kuduz, bronşin ve karma aşı, tedavi amaçlı ise iç ve dış parazit ile antibiyotik uygulaması olmak üzere toplam bin 780 adet uygulama yaptık. Can dostlarımızı unutmuyoruz, onlar için çalışmaya devam ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!