İlgi çok yer yok

Güncelleme Tarihi:

İlgi çok yer yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 15:31

Ankara-Kars arasındaki bin 310 kilometrelik yolu bir günde tamamlayan Doğu Ekspresi’nde yoğun ilgi nedeniyle 17 Ağustos’a kadar yer kalmadı.

Haberin Devamı

Doğu Ekspresi ile 'ucuz' veya 'nostaljik' bir yolculuk yapmak isteyenler, biletlerini haftalar öncesi almak zorunda kalıyor. Ankara’dan hareket eden 371 yolcu kapasiteli Doğu Ekspresi, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum'u geçip son durağı olan Kars'a bin 310 kilometrelik yolculuğunu bir günde tamamlıyor. Doğu Ekspresi Ankara’dan her gün saat 18.00'de Kars’tan ise saat 08.00'de hareket ediyor. Doğu Ekspresi’ne uçak ve otobüs biletlerini pahalı bulan, ya da masalsı bir yolculuk yapmak isteyenler yoğun ilgi gösteriyor. Yataklı vagonları sayesinde rahatlığı ve yol boyu izlenen eşsiz manzara nedeniyle tren yolculuğu, 7'den 70'e birçok kişi tarafından tercih ediliyor.

İlgi çok yer yok

Haberin Devamı

DAHA UCUZ DAHA İMKÂNLI

Ailesi ile Erzurum'dan Ankara'ya giden Nuri Kali, “Erzurumluyum, Ankara'da görev yapıyorum. Treni denemek istedik. Bir de basında çok haberler çıkıyor. Rahat olduğunu düşünüyoruz. Fiyatlar da gayet makul, uçaklarla mukayese etmek mümkün değil. Bir de trenin emniyet açısından önemi var” derken Treni ucuz olduğu için tercih ettiğini belirten Yakup Akcaba ise "Ankara'ya gidiyoruz. Tren daha ucuz, daha imkânlı, 700-800 TL olmuş bir otobüs bileti, biz onu nereden verelim? Trenle tek kişi 132 liraya gidiyoruz. Arada en az 600 lira fark var. 600 lirayı gider orada yeriz” diye konuştu. 

İlgi çok yer yok

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!