İlçe ilçe gezdi hayatı felç etti

Güncelleme Tarihi:

İlçe ilçe gezdi hayatı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 09:01

Ankara’da dün aniden bastıran sağanak yağmur hayatı felç etti. Altyapı yetersiz kaldı, yollar göle döndü. Ev ve iş yerlerini su bastı, araçlar yolda kaldı.

Haberin Devamı

Ankara’da dün öğlen saatlerinde aniden bastıran sağanak yağmur, hayatı felç etti. Sağanak yağış ilçe ilçe etkili oldu. Karabulutlar havayı kaplarken önce Etimesgut ve Sincan ilçelerinde başlayan yağış ardından Yenimahalle bölgesinde daha sonra ise Keçiören bölgesinde etkisini gösterdi.

İlçe ilçe gezdi hayatı felç etti


15 dakikalık sağanak karşısında birçok yerde altyapı yine sınıfta kaldı. Arterlerde yollar suyla doldu, araçlar ilerlemekte güçlük geçti. Bazı araçlar yolda kaldı. Kentte onlarca ev ve iş yerini de su bastı. Vatandaşlar baskına neden olan yağmur suyunu kendi imkânlarıyla boşaltmaya çalıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne(ABB) bağlı ekipler tıkanan mazgalları açmak için büyük uğraş verdi. OSTİM, İvedik, Şaşmaz ve İskitler sanayi bölgelerini de yağış vurdu. Bazı iş yerlerinde vatandaşlar mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar iş makinesinin kepçesi yardımıyla tahliye edildi.

İlçe ilçe gezdi hayatı felç etti


YOLCULARI KEPÇE KURTARDI

İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde göle dönen yolda kalan dolmuştaki yolcular için itfaiyeye haber verildi. Yolcular, iş makinesinin kepçesi ile tek tek dolmuştan alınarak kurtarıldı.

İlçe ilçe gezdi hayatı felç etti


Keçiören’de bazı okulları su bastı, panik yaşayan öğrenciler Ankara İtfaiyesi tarafından kurtarıldı. Ankara’da bir çok arterde trafik durdu, göle dönen yollar trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri de uzun uğraşlar verdi. Keçiören girişinde suların çekilmesinin ardından onlarca aracın plakalarının düştüğü görüldü.

İlçe ilçe gezdi hayatı felç etti


METREKAREYE 38.6 KG YAĞIŞ

ABB, kentte dün metrekareye 38.6 kilogram yağış düştüğünü açıkladı. Belediye yetkilileri, “Ankara’da 38.6 kilogram seviyesine kadar yükselen ve aniden bastıran kuvvetli sağanak yağış sonucunda Büyükşehir Belediyemize 401 ihbar ulaşmış olup tüm ihbarlara derhal müdahale edilmiştir” bilgisini verdi. Yetkililer, ABB’nin bin 132 araç ve 2 bin 322 personelden oluşan ekibiyle sahada yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalıştığını belirtti.

İlçe ilçe gezdi hayatı felç etti


SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTILAR

Vatandaşlar, kendi bulundukları bölgelerde sağanak nedeniyle oluşan görüntüleri de sosyal medyadan paylaştı.

İlçe ilçe gezdi hayatı felç etti


Altındağ Güneşevler Mahallesi’ndeki özel bir ağız ve diş sağlığı polikliniğinin girişinde baskına karşı taşlı önlem alındı.

İlçe ilçe gezdi hayatı felç etti


Aydınlıkevler Kavşağı havalimanı dönüş yolu üzerindeki bir okul servisi yolda kaldı.

İlçe ilçe gezdi hayatı felç etti


Aydınlıkevler’deki bir ara sokakta yol kenarındaki kaldırım taşları suyun etkisiyle yola dağıldı. Etimesgut İstasyon Caddesi ve Türk Kızılayı Caddesi de göle döndü. Keçiören’in girişinde yol suyla dolduğu için araçlar kaldı. Fatih Köprüsü altında vatandaşlar araçlarını kaldırıma çıkarıp bekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!