Hasta çocuklara örgü oyuncak

Güncelleme Tarihi:

Hasta çocuklara örgü oyuncak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2017 16:15

Ankara’da, sosyal medya üzerinden iletişime geçen bir grup gönüllü kadın, lösemi ve kalp yetmezliği hastası çocuklar için amigurumi (örgü oyuncak) yapmaya başladı.

Haberin Devamı

Küçük yaşta hastalıkla mücadele etmeye başlayan çocukları mutlu etmek ve tedavilerine destek olmak amacıyla başlatılan projeye ‘Her Çocuğa Bir Hayat’ adı verildi. Projenin ilk buluşmasını gerçekleştiren gönüllü kadınlar, çocuklar için 50 adet örgü oyuncak yaptı. Proje yöneticilerinden Selda Çiğdem Ayraç, şunları söyledi:

HERKESİ DAVET EDİYORUZ

“Bir yardım kampanyası olarak yola çıktık ve her ay düzenlemeyi planlıyoruz. Hiçbir çıkarımız yok. Tamamen gönüllülük esasıyla, yardıma dayalı bir etkinlik. Kanser ve kalp yetmezliği hastası çocuklarımızı bir nebze de olsun mutlu etmek istiyoruz. Oyuncakları, Instagram sayfaları aracılığıyla çocuklara ulaştıracağız. Yardımsever herkesi de projeye katılmaya davet ediyoruz. Yardım vakıfları bizlerle iletişime geçerlerse, onlara da bu hizmeti vermek istiyoruz.”

Haberin Devamı

SAĞLIKLI ve ORGANİK MALZEMELER

Mesleği çocuk hemşireliği olan diğer proje yöneticisi Dilek Yıldırım ise, “Üç yıldır örgü oyuncakla uğraşıyorum. Kendi çocuklarım için yapıyordum ama işin için lösemi ve kalp yetmezliği hastası çocuklar girince çok heyecanlandım. Onları mutlu etmek istedik. Ne kadar çok çocuğa ulaşabilirsek o kadar iyi dedik ve sosyal medya üzerinden örgü oyuncak yapmasını bilenlere ulaştık. Son derece titizlikle yapıyoruz. Oyuncaklar tamamen organik malzemelerden yapıldığı için sağlıklı” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!