Haksız rekabeti önleyecek

Güncelleme Tarihi:

Haksız rekabeti önleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2022 16:28

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı karara göre, 1 Ekim 2022’den itibaren ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak. Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın hangi günü kapalı olacağı, meslek odalarının görüşleri alınarak valilikler tarafından belirlenecek.

Haberin Devamı

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, başkentli berberlerin kararı uzun süredir beklediğini söyleyerek, “Yıllardır beklediğimiz müjdeli haber verildi. Ankara Berberler Odası olarak da bunun mücadelesini uzun süredir veriyorduk. Sonuç itibarıyla Ticaret Bakanlığı’nın vermiş olduğu bu kararla haksız rekabet ortadan kalkmış olacak” dedi. Ankara genelinde 5 bini aşkın berber dükkânı bulunduğunu belirten Kara şunları söyledi:

BERBER ESNAFI PAZAR GÜNÜNÜ İSTİYOR

“Ankara’da berberlerin yüzde 90’ı pazar günleri kapalıyken yüzde 10’u açıktı. Bu yüzde 10’luk kesim Ticaret Odası’na bağlı olan ya da alışveriş merkezlerinde iş yeri bulunan berberlerdi. Dolayısıyla büyük bir kesim kapalıyken yüzde 10’luk kesimin açık kalması, esnafımız arasında haksız rekabeti meydana getiriyordu. Berberlerin hangi gün kapalı olacağına valilik tarafından karar verilecek. Dükkânların kapalı kalacağı gün, meslek odalarının görüşleri doğrultusunda belirlenecek. Ankara’daki berberlerin geneli, yine dükkanlarının pazar günleri kapalı kalmasını belirtiyor.”

Haberin Devamı

KARARA UYMAYANLARA YAPTIRIMLAR VAR

Sezayi Kara, alınan karara uyulmaması durumunda cezai yaptırımların olacağını hatırlatarak, “Denetim konusunda, valilik karar aldığı zaman tüm ilçe belediyelerine tebliğ edecek. İlçe belediyeleri de kolluk kuvvetleri aracılığıyla ve Ankara Berberler Odası İş Yeri Denetleme Ekipleri’mizle denetimler yapılacak. Karara uymayanların tespit edilmesi durumunda para cezasından, dükkân kapatmaya kadar devam eden cezai yaptırımlar uygulanabilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!