Gaziye vefa

Güncelleme Tarihi:

Gaziye vefa
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 15:27

Başkent’te yaşlı anne ve babasıyla zor şartlarda yaşayan 15 Temmuz gazisi Ümit Kütük'e Altındağ Kaymakamlığı’nca kira desteği sağlandı. Eşya yardımı da yapılan ailenin daha iyi şartlarda yaşamaya başladı.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün önünde bacağına isabet eden şarapnel parçasıyla yaralanan 34 yaşındaki Kütük, annesi ve babasıyla yaşadığı Altındağ’daki evden, kaymakamlığın desteğiyle yeni bir eve taşındı. Kütük, 67 yaşındaki annesi Zühriye Kütük'ün aşırı kilosu nedeniyle yürüme güçlüğü çektiğini ve ellerini kullanmakta zorlandığını aktardı. Rahatsızlığı nedeniyle iş bulamadığını, emekli babasının maaşının büyük bölümünün de borçlarına gittiğini anlatan Kütük, ayda 300 lira ile geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını belirtti. Kütük, Altındağ Kaymakamlığı yetkililerinin yaşadıkları evi ziyaret ettiğini, koşulları tespit edilince kendilerine bir yıllığına kiralık yeni bir ev tutulduğunu ve eşya alındığını söyledi. Bacağındaki yara nedeniyle hala yürümekte zorluk çektiğini vurgulayan Kütük, “15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gittim, önümde 18 yaşındaki kızı kafasından vurdular. Benim de bacağıma şarapnel parçası isabet etti" diye konuştu.

NE YAPSAK AZ

Haberin Devamı

Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, sağlanan destek ile yeni evlerine taşınan Kütük ailesini ziyaret etti. Karaömeroğlu şöyle konuştu:
"15 Temmuz şehit ve gazi ailelerimizin bütün acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Onlar milletimizin en saygın, en onurlu fertleri, onlar için ne yapsak az. Kütük ailesine de daha sağlıklı bir ortamda yaşayabilmeliri için destek sağladık.” Destek için teşekkür eden ve yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Ümit Kütük, tek isteğinin annesinin iyi bir hastanede tedavi edilerek şifa bulması olduğunu söyledi. Sağlık problemleri devam eden Kütük'ün, bir yıl sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda çalışmaya başlayacağı belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!