Frigler’den Cumhuriyet’e ilk balon havalandı

Güncelleme Tarihi:

Frigler’den Cumhuriyet’e ilk balon havalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 17:10

Polatlı’da bir yıllık çalışmanın ardından ilk sıcak hava balonu 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nde havalandı. ‘Frigler’den Cumhuriyet’e balonla yolculuk’ adlı projeyle hayata geçirilen balon turlarının ilk 8 ay ücretsiz olacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Polatlı Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ve Türk Hava Kurumu (THK) Gökçen Havacılık ortaklığında gerçekleştirilecek olan ‘Frigler’den Cumhuriyet’e balonla yolculuk’ projesi kapsamında ilk sıcak hava balonu Polatlı Gordion Antik Kenti’nde düzenlenen törenle havalandı. İlk uçuşu, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, protokol üyeleri ve gazeteciler birlikte yaptı. İlk balon 30 metreye kadar yükseldi. 27 Eylül Dünya Turizm Günü nedeniyle uçuş için bu tarihi seçtiklerini belirten Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya şöyle konuştu: 

ZİNCİRİN ÜÇÜNCÜ HALKASI OLACAK

“Yaklaşık bir yıldır sürdürdüğümüz çalışmalar bugün meyvesini verdi. Polatlı tarihimize dikkat çekmek için ilk defa balon uçuşlarını gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de hali hazırda Kapadokya ve Pamukkale var. Polatlımız bu zincirin üçüncü halkası olacak. Biz ilk adımı attık, önümüzdeki aylarda-yıllarda Polatlı semalarında onlarca balon bir gerdanlık gibi şehrimizi süsleyecek.

Haberin Devamı

Frigler’den Cumhuriyet’e ilk balon havalandı

NİKÂH KIYMAK İSTEYENLER VAR

Bu projenin şehrin tanıtımına ciddi bir katkı vereceğini düşünüyorum. Şimdiden hem Polatlı’dan hem de Ankara’dan çok yoğun talep görüyoruz. Hatta nikâh kıymak isteyen çiftlerimiz var, şimdiden rezerve yaptırıyorlar. Buradan gençlere de duyrulur. Artık misafirlerimiz şehitler diyarı Polatlı’yı Gordion Antik Kenti, Midas’ın tümülüsünü ve diğer 110 tümülüsü ve en önemlisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat yönettiği Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği toprakları, Duatepe ve Kartaltepe’yi gökyüzünden izleme fırsatı bulacak.”

İLERLEYEN YILLARDA FAALİYETLER ARTACAK

Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan da ajans olarak proje bütçesinin yaklaşık yüzde 75’ini finanse ettiklerini belirtti.  Türk Hava Kurumu (THK) Gökçen Havacılık Genel Müdürü Erdoğan Aslantaş ise Kapadokya’daki sıcak hava balonlarının o bölgeye yıllık 80 milyon euro katkıda bulunduğuna vurgu yaparak “Polatlı’da da bu faaliyetin ilerleyen yıllarda artacağını göreceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!