Fransız usulü akşam yemeği

Güncelleme Tarihi:

Fransız usulü akşam yemeği
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2018 15:25

Fransa’nın yemek kültürünü tanıtmak amacıyla 5 kıtada 150’den fazla ülke ve 3 bin 300 restoranda düzenlenen ‘Good France’ etkinliği kapsamında, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries, bir yemek verdi.

Haberin Devamı

2010 yılında UNESCO tarafından somut olmayan kültürel miras listesine giren Fransız mutfağını tanıtmak amacıyla 2015 yılından beri Fransa Dışişleri Bakanlığı, ‘Good France’ etkinliği düzenliyor. Etkinlik kapsamında bu yıl 5 kıtada 150’den fazla ülke ve 3 bin 300 restoranda ‘Fransız usulü bir akşam yemeği’ etkinliği gerçekleştirildi. Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries da, aralarında büyükelçiler, iş ve sanat dünyasından isimlerin bulunduğu bir davetli grubuna yemek verdi.

ANKARA’DA 11 RESTORAN

Büyükelçi Charles Fries, mutfağın Fransızların kalbinde büyük bir yeri olduğunu ve insanların Fransa’yı ziyaret etme nedenlerinin başında da, Fransız mutfağı geldiğini belirtti. Fries, bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliğe ilginin giderek arttığını belirtti. Büyükelçi 11’i Ankara’da olmak üzere Türkiye’de toplam 34 restoranın bu etkinliğe katıldığını ifade etti. Gecede Fransa Başbakanlık aşçılarından François Rochedreux’un hazırladığı yemekler servis edildi. Menüde somon tartar, limon soslu levrek, portakallı ördek, Fransız peynirleri ve meyvelerle hazırlanan sabayon tatlısı yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!