Fore kazık 33 aileyi sokağa döktü

Güncelleme Tarihi:

Fore kazık 33 aileyi sokağa döktü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 16:45

Çankaya Bağcılar Mahallesi’ndeki bir inşaat için dikilen fore kazıklar önceki akşam 22.30 sıralarında büyük bir görültüyle yıkıldı. Kayan zemin yolu çökertirken, deprem olduğunu sanan iki apartmandaki 33 aile, evlerini apar topar boşalttı.

Haberin Devamı

Akpınar’da 2011 yılında meydana gelen toprak kaymasının bir benzeri önceki akşam Çankaya’nın Bağcılar Mahallesi’nde yaşandı. Olay önceki akşam saat 22.30 sıralarında meydana geldi. 271. Sokak’ta çalışmalarına devam edilen özel bir şirkete ait inşaat için dikilen fore kazıkların kayarak yıkılması sonucu yol çöktü. Umut ve Güney apartmanları da zarar gördü. Deprem olduğunu sanan ve panik yaşayan apartman sakinleri binalarını boşalttı. İhbar üzerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, bölgede güvenlik önlemleri aldı. Garaj ve bahçelerinde çatlakların meydana geldiği apartmanların elektrik, su ve doğalgaz bağlantıları da güvenlik gerekçesiyle kesildi. Yıkılma tehlikesine karşı evlerine giremeyen vatandaşlar, geceyi komşularında ve akrabalarında geçirdi. Olayla ilgili başlatılan incelemeler, dün de devam etti. Evlerine tekrar dönebilmek için hazırlanacak raporu bekleyen apartman sakinleri, sürecin uzamasından yana dert yandı.

Haberin Devamı

İKİ SAAT ÖNCE SES GELDİ

Apartman görevlisi Mithat Taşçı, yaşananları şöyle anlattı: “Akşam üzeri inşattan ses geliyordu. Ağaç devriliyormuş gibi çatırtılar çıkıyordu. Duvar göçecek korkusuyla apartmandakilere haber verdim. Garajlardaki arabalarını çektiler. Kimse girmesin diye ipleri şerit gibi çektim yolun girişine. İki saat sonra da büyük bir gürültüyle kazıklar yıkıldı. Yol çöktü. Deprem oluyormuş gibiydi. Çok korktuk. Herkes dairesini boşalttı. Bu korkuyla durulmaz ki. Mağdur durumdayız.”

‘TOPRAK OTURMASI’ DEDİLER

Güney Apartmanı sakinlerinden Hüseyin Güney ise, çökme riskine karşı inşaat çalışanlarını uyardığını belirterek, şunları söyledi:
“Hepimiz mağdur olduk, evlerimize giremiyoruz. Dehşetti. O korkuyu Allah kimseye yaşatmasın. İki aydır yolda ufak ufak çatlaklar oluşmaya başlamıştı zaten. Söylediğimizde, ‘Toprak oturması’ deyip geçiştiriyorlardı. Ara sıra sesler geliyordu. Dün de sesler artınca inşaatta çalışanları uyardık ama kimse umursamadı. Ortada kaldık.”

AKILLARA AKPINAR’I GETİRDİ

Çankaya’ya bağlı bir başka mahalle olan Akpınar’da da, 2011 yılında meydana gelen toprak kayması nedeniyle vatandaşlar binalarını boşaltmıştı.  8 apartmanın zarar gördüğü ve 79 ailenin mağdur olduğu toprak kaymasının ardından tedirgin olan vatandaşlar, heyelan riskine karşı mahalleden kaçmıştı. Uzun süre Büyükşehir ve Çankaya belediyelerini karşı karşıya getiren Akpınar Mahallesi, 2013 yılında Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında ‘riskli alan’ ilan edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!