Fatih’in 28 yıldır kafası büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Fatih’in 28 yıldır kafası büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2015 01:38

Hidrosefali hastası olarak dünyaya gözlerini açan 28 yaşındaki Fatih Polat’ın her geçen gün kafası biraz daha büyüyor. Bir yandan da Hepatit B, şeker ve akciğer kanseriyle savaşan bünyesi zayıf düşen Fatih yemek yiyemiyor, uyamıyor. Son 1 ayda 25 kilo veren oğulunun gözleri önünde eridiğini söyleyen anne Bahar Polat, “Oğlumun bu durumuna dayanamıyorum. Yavrumu kurtarın” diye feryat ediyor.

Haberin Devamı

Mamak’taki Hüseyin Gazi Mahallesi’nde yaşayan Polat Ailesi’nin ilk çocukları Fatih, ‘hidrosefali’ hastası olarak doğdu. Bugün 28 yaşına gelen Fatih’in kafası, hastalığından dolayı her geçen gün büyüyor. Tedavi olamadığı için sağlık durumu kötüye giden Fatih, bir yandan da Hepatit B, şeker hastalığı, kalp rahatsızlığı ve akciğer kanseri ile de mücadele ediyor. 28 yıldır hastalıklarla savaşan oğlunun yeniden sağlığına kavuşması için yardım bekleyen anne Bahar Polat, yaşadıklarını şöyle anlatıyor:
“Oğlum doğuştan hidrosefali hastası olarak dünyaya geldi. Çeşitli hastalıkları ve ihtiyaçları yaşı büyüdükçe arttı. 3 ay önce bacağındaki yağ bezesi şikayetiyle hastaneye gittik. ‘Hafif bir şey, ameliyata gerek yok’ diyerek taburcu ettiler. Eve döndüğümüzde bayılmaları ve kusmaları oldu. Tekrar acile kaldırdık. Safra kesesinde çamur ve taş olduğu, bayılmaların ise kafasındaki fazla suyu idrar yoluyla atmasını sağlayan şantın tıkanmasından kaynaklandığı ortaya çıktı. Bu defa ‘ameliyat’ dediler ama şekeri çok yüksek olduğu için ilaç verip, bir hafta yoğun bakımda beklettiler. Şeker ilacının dozunu yüksek vermişler, bu yüzden ameliyat olamadı.

GÜNLERDİR OYALIYORLAR

Eve döndüğümüzde tekrar rahatsızlandı. Yeniden acile kaldırıldığında akciğerinde lekeler olduğu belirlendi ama ‘Bizim branşımız değil’ diyerek başka bir hastaneye gitmemizi söylediler. Bu hastane de ‘Fakülte hastanesine gitmeniz gerekiyor. Çünkü beyin cerrahisi ile birlikte bakılması gerekiyor’ dedi. Denilen hastaneye gittiğimizde de ‘Yatağımız yok, boşalınca size haber verelim’ cevabını aldık. Yatağın boşalıp boşalmadığını sorduğumuzdaysa, ‘Yatak yok. Göğüs hastalıkları birimimizden biri kapanacak. Doktorlarımız tatile giriyor” diyorlar. Günlerdir oyalanıyoruz.

1 AYDA 25 KİLO VERDİ

Haberin Devamı

Oğlum bir ay içinde 25 kilo verdi. Yediklerini midesi kabul etmiyor, uyku uyuyamıyor, nefes almakta zorluk çekiyor. Ben bir anneyim. Oğlumun bu durumuna dayanamıyorum. Resmen bizi başlarından attılar. İnsan hayatı bu kadar basit mi? Oğlum acil bir hasta ve bir an önce tedavisine başlanması gerekiyor. Maddi durumumuz özel hastanelere yetmiyor. Lütfen çağrımıza kulak verip bir an önce yavrumu kurtarsınlar.”

Haberin Devamı

TEK İSTEĞİ SOLUNUM CİHAZI

En büyük isteği rahat yatabileceği bir yatak ve solunum cihazı olan Fatih ise, bir an önce iyileşip, normal bir yaşam sürmek istiyor. İki göz evin bir odasındaki çekyatta yaşamını sürdürmeye çalışan Fatih, “Evimizde imkanlarımız kısıtlı, çekyatın üzerinde yatıyorum. Rahat yatabileceğim bir hasta yatağı istiyorum. Akciğerlerimdeki sorun yüzünden nefes alamadığım zamanlar oluyor. Annem solunum cihazına ihtiyacım olduğunu söylüyor. Henüz hastaneye yatamadım, tedavim başlamadığı için hiç değilse evimize bir solunum cihazı getirsinler. Tek isteğim bu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!