Engellilere odalı destek

Güncelleme Tarihi:

Engellilere odalı destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 17:59

Yenimahalle Belediyesi, Dinçer Özer ile 9’uncu Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali Kapsamında Sait Ulusoy Eğitim Uygulama Okulu’na Vurmalı Çalgılar Odası kazandırdı.

Haberin Devamı

Odanın açılış törenine Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sanatçısı Dinçer Özer, engelli öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Öğretmen kimliğiyle bir eğitim yuvasında açılış yapmanın ayrı bir heyecan olduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, “Müzik sınıflarının engelli çocuklarımızın rehabilitesi için önemini çok iyi biliyoruz” dedi. 

MİNİ KONSER

Bu yıl festivalin 10’uncusunun yapılacağını hatırlatan Sanatçı Dinçer Özer de “Engelli okullarına bu tarz odaların kazandırılması bizler için çok anlamlı. Çünkü özellikle bu gruptaki çocuklar ve gençler ve gençler için vurmalı çalgılar önemli. Bunu başlatmak bizim için ayrıca bir gurur kaynağı oldu” diye konuştu. Konuşmaların ardından engelli öğrenciler, Kartal ve Özer yeni açılan Vurmalı Çalgılar Odası’nda müzik öğretmenleri eşliğinde konuklara bir de mini konser verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!