Dört arkadaş gönül verdi

Güncelleme Tarihi:

Dört arkadaş gönül verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2020 09:52

Lokantalarında başlattıkları ‘askıda çorba’ uygulamasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşan 4 arkadaş, koronavirüs salgını ve ramazan ayının başlaması nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara, evlerine kadar teslim ettikleri gıda yardım paketleriyle destek oluyor.

Haberin Devamı

Daha önce kendilerine ulaşan ihtiyaç sahiplerinin yer aldığı liste üzerinden ramazan kolisi oluşturduklarını ifade eden Derya Nadide Yıldız, “Bunun yanı sıra yeni talepleri de karşılamaya çalışıyoruz. Biz bu insanlara yemek pişirip dağıtamıyorsak, o zaman gıda malzemelerini dağıtalım onlar pişirip kendileri yesinler diye düşündük” dedi.

Dört arkadaş gönül verdi


Lütfiye Demirtaş da ‘askıda çorba’ hareketine arkadaşlarıyla, sokakta yaşayanlara gece bir tabak sıcak çorba ikram etmek için başladıklarını belirtti. Önceleri çorbaların gönüllülerin evinde piştiğini ifade eden Demirtaş, şunları söyledi: "Hayalimizi gerçekleştirdik, bir lokanta açtık. Buradaki koordinasyonu 4 arkadaşımızla birlikte yapıyoruz. Normal zamanda müşterilerimiz geliyor, yemeklerini yiyor, ücretlerini ödüyor. Masrafımız çıktıktan sonra geriye kalan kâr payını askıya bırakıyoruz. O para da ihtiyaç sahiplerine çorba veya yemek olarak gidiyor. Bu bilgiler internet sitemize giriliyor. Askıya bırakılan, askıya düşülen, güncel olarak görülebiliyor. Şeffaf bir süreç yönetiyoruz. Ayrıca buradaki 4 kişinin lokantadan herhangi bir kazancı yok.” 

Dört arkadaş gönül verdi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!