Denizi yok oltacısı çok

Güncelleme Tarihi:

Denizi yok oltacısı çok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2022 16:15

Ankara’nın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen olta balıkçıları, Balâ Kesikköprü Barajı’ndaki ‘Turna Balığı Yakalama Yarışması’nda yarıştı. ‘Ankara’da geleceğe rastgele’ sloganlı yarışma ailelerle birlikte iki gün boyunca 500 kişiyi ağırladı.

Haberin Devamı

Balâ Kesikköprü Barajı’nda ‘Ankara’da geleceğe rastgele’ sloganı ile ‘Turna Balığı Yakalama Yarışması’ düzenlendi. Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu(ASOF) ile ASOF üyesi Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği(OLTACILARDER) tarafından, sportif balıkçılığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya Ankara’nın yanı sıra Kırşehir, Eskişehir, Sakarya, Balıkesir gibi farklı illerden 86 olta balıkçısı katıldı. Hafta sonu kamplı gerçekleştirilen etkinliğin katılımcı sayısı aileler ile birlikte 500 kişiyi buldu. Aileler, yarışmanın yanı sıra iki gün boyunca Kesikköprü’de keyifli bir zaman geçirdi.

Denizi yok oltacısı çok


EN’LER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Pazar günü sabah 05.00’de başlayıp 11.30’da son bulan yarışmada katılımcılar botla ve kıyıdan turna balığı yakalamaya çalıştı. Yarışmada limitler dâhilinde 12 adet turna balığı yakalandı.‘En büyük turna balığını yakalayan’ 64.8 cm ile Ankara’dan Metin Özcan oldu. ‘Kıyıdan en çok turna balığını yakalayan’ Murat Cebeci olurken ‘Bottan en çok turna balığı yakalayan’ ise tek kişilik kano ile yarışmaya katılan Tolga Keleş oldu. Yarışmada Sakarya ekibinin yakaladığı 70 cm büyüklüğündeki sudak balığı derecelendirmeye girmedi ama büyüklüğüyle olta balıkçılarının dikkatini çekti. Yarışmada dereceye girenler törenle ödüllendirildi. İki gün süren etkinlikte Ankara Fotoğraf Grubu (AFG) tarafından da ‘Balık, Amatör Balıkçılık ve Doğa’ konulu fotoğraf yarışması düzenlendi. Fotoğrafçılar da balıkçıların fotoğraflarını çekmek için çabaladı.

Denizi yok oltacısı çok


İKİNCİ YARIŞMA AYAŞ’TA

Merkezi Ankara’da bulunan ve Türkiye’deki 15 olta balıkçılığı derneği ile faaliyetlerini yürüten ASOF, Birleşmiş Milletler Küresel Çevre Fonu (GEF/SGP) desteği ile Ankara sınırları içerisinde ‘Ankara’nın Önemli Sulak Alanlarında Eko-Turizm ve Rekreasyonel Amaçlı Sürdürülebilir Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Projesi’ni yürütüyor. Yaklaşık bir yıldır devam eden proje kapsamında öncelikle Ankara’nın önemli sulak alanlarının envanteri çıkartıldı. Envanter ve anket çalışmaları sonrasında Balâ Kesikköprü Barajı ve Ayaş Asartepe (Çanıllı) Barajı en çok rağbet gören yerler olması nedeniyle pilot alanlar olarak belirlendi. Yarışma da bu proje kapsamında gerçekleştirildi. İkinci kamplı etkinlik 2-3 Temmuz tarihlerinde Ayaş Asartepe (Çanıllı) Barajı’nda düzenlenecek.

Denizi yok oltacısı çok


TÜRKİYE FİNALİ DE ANKARA’DA YAPILACAK

Haberin Devamı

Katılımcıların ihtiyaçları ile yarışmacıların ödüllerinin büyük kısmı destekçiler ve sponsorlar tarafından karşılandı. Etkinliğe, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Ankara Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Balâ Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Kesikköprü, Kızılırmak ve Erdemli mahalle muhtarlıkları destek oldu. Destekçilere teşekkür eden ASOF Başkanı Serkan İnanç ve OLTACILARDER Başkanı İbrahim Yıldız şunları söyledi: “Ankara’da yaşayanların doğa ile bütünleşmesi, ruh ve bedenen daha sağlıklı olması, çevre ve doğa bilinci ile yetişmesi için kent içi ve çevresindeki doğa alanlarının ve rekreasyonel faaliyetlerin çok büyük önemi bulunuyor. Yalnızca olta balıkçılığı değil, kuş gözlem, bisiklet, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılığı, kros/koşu, kamp, tırmanış gibi doğa sporları ile rekreasyon faaliyetlerine de hitap eden bu alanların daha verimli kullanılabilmesi lazım. Hem bu amaçla hem de yöre halkına da ekonomik yönden katkı sağlanması için federasyon olarak ‘Ankara’da geleceğe rastgele’ sloganı ile projeyi başlattık. İki kamplı yarışmanın ilkini gerçekleştirdik. Kadın, çocuk ve engellilerin de yer aldığı etkinlikler dolu dolu geçti. Kesikköpü ve Çanıllı yarışmaları Türkiye genelinde organize edilen ASOF 2022 Türkiye Turnuvası’nın yarışmalarından iki tanesi. ASOF çatısı altında ülke genelinde düzenlenecek sekiz yarışma sonrasında bu yarışmalarda dereceye girenler en son Ankara’daki final yarışmasına katılmaya hak kazanacak.”

Denizi yok oltacısı çok

Kıyıdan en çok turna balığını yakalayan Murat Cebeci

Denizi yok oltacısı çok

En büyük turna balığını yakalayan Metin Özcan

Denizi yok oltacısı çok

Bottan en çok turna balığı yakalayan Tolga Keleş

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!