Deneyimimiz Çankaya halkı için avantaj

Güncelleme Tarihi:

Deneyimimiz Çankaya halkı için avantaj
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2024 18:36

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Duhan Kalkan, Kalecik’teki beş yıllık tecrübesini Çankaya’da devam ettirmek istediğini belirterek, “Deneyimlediğimiz bu süreci Çankaya halkı için avantaj olarak görüyoruz. Tecrübelerimizle Çankaya’nın ihtiyaçlarını öngörebiliyor ve Çankaya halkının isteklerine çözüm üretebiliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kalecik Belediye Başkanı iken yerel seçimler için AK Parti’nin Çankaya’ya aday gösterdiği Duhan Kalkan, ‘CHP’nin kalesi’ olarak tanımlanan Çankaya için, “Çankaya’ya ‘ceket’ olarak bakılmamalı. Çankaya, ceketi değil, Mustafa Kemal’in Çankaya’sına yakışan bir başkanı seçecek, buna inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu. Kalecik’teki beş yıllık tecrübesini Çankaya’da devam ettirmek istediğini de belirten Kalkan özetle şunları söyledi:

ÇANKAYA’YA CEKET OLARAK BAKILMAMALI

Deneyimimiz Çankaya halkı için avantaj

“Belediye başkanlığı için de başka bir alanda da tecrübe önemlidir. Hele konu millet ise o milletin sağlık ve huzurla yaşamını devam ettirme hakkına kefil olmak ise ayrıca değerlidir. Tabii ki de tecrübe edinmek için bir yerden başlamamız lazım, ancak konu 937 bin 546 kişinin yaşadığı, başkent Ankara’nın en değerli ilçelerinden biri olan Çankaya ise burada ‘ceketten’ çok daha fazlası olmanız gerekir. 1989 yılından bu yana muhalefet tarafından yönetilen Çankaya, CHP’nin şu an en büyük kalelerinden biri olarak görülüyor. Ancak parti yönetimi, artık Çankaya için aday gösterirken ne tecrübe gibi önemli bir unsuru ne adayın profilini ne de yetkinliği dikkate alıyor. CHP zihniyeti Çankaya için ne yazık ki ‘ceket koysam alırım’ düşüncesinin rehavetine kapılıyor. 34 yıl gibi bir süredir aynı zihniyet tarafından yönetilen Çankaya’nın geliri, halkın eğitim düzeyi ve konumu değerlendirildiğinde, bugün örnek bir ilçe olmuş olması gerekirken toplanmayan çöp sorunu, başıboş sokak hayvanları konusu, bozuk yolları, eksik yaya kaldırımları ve olmayan kent estetiği bu zihniyetin sonucunu bizlere doğruluyor. Çankaya’ya ‘ceket’ olarak bakılmamalı. Çankaya, ceketi değil, Mustafa Kemal’in Çankaya’sına yakışan bir başkanı seçecek, buna inanıyorum.

Haberin Devamı

Deneyimimiz Çankaya halkı için avantaj

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara Bürosu’nu ziyaret eden AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Duhan Kalkan, projelerini Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Murat Yılmaz’a anlattı.

SORUNLARDAN YOLA ÇIKARAK PROJE HAZIRLADIK

2019’da Kalecik Belediye Başkanı olarak seçildim. Kalecik halkıyla el ele vererek spordan sanata, bilimden teknolojiye kadar birçok projeyi hizmete açtık. Kalecik’te beş yıl içerisinde, tam 56 projeyi tamamladık. Sekiz proje ise tamamlanmak üzere. Deneyimlediğimiz bu süreci Çankaya halkı için avantaj olarak görüyoruz. Tecrübelerimizle Çankaya’nın ihtiyaçlarını öngörebiliyor ve Çankaya halkının isteklerine çözüm üretebiliyoruz. ‘Neden Olmasın?’ sloganıyla hareket ediyoruz. Projelerimizi ise mevcut sorunlardan yola çıkarak hazırladık. Çankaya’da o kadar çok sorun vardı ki o kadar yapılmamış iş ve o kadar adım atılmamış konu vardı ki aslında projelerimizi şekillendirmek bizim için pek zor olmadı. Çankaya’daki en büyük sorunlardan biri başıboş sokak hayvanları sorunu. Bu konuda çok sıkı bir adım atarak hem mağdur olan vatandaşlarımız hem de can dostlarımız için kalıcı çözümler üreteceğiz. Bakımevleri sayısını ve kalitesini artıracak, hayvan oteli, hayvan hastanesi ve rehabilitasyon merkezini hizmete açacak, ilçedeki hayvan mezarlığı ihtiyacını gidereceğiz.

Haberin Devamı

HAK ETTİĞİ HİZMETLE BULUŞTURACAĞIZ

Belediye Evleri Projesi ile cüzi rakamlarla ihtiyaç sahiplerine tahsis edilecek bir konut projesi inşa edeceğiz. Sosyal desteklerimizi, evde bakım hizmetlerini, aşevi projesini ve sosyal yardımlarımızı sürdüreceğiz. Çeşitli spor merkezlerini ilçemize kazandıracağız. Kütüphane sayımızı artıracağız, sosyal alanlarımızı daha yeşil daha temiz ve daha estetik hâle getireceğiz. Kentsel dönüşüm konusunda ciddi adımlar atacağız. Otopark ve pazar yerleri sayısını gözle görülür bir şekilde artıracağız. İlçemizde ihtiyaç sahibi öğrencilerimize aylık 5 bin TL burs vereceğiz. ‘Öğrenci Yurtları Projesi’ni hayata geçireceğiz. Projelerimiz sadece lafta kalmayacak. Bir numaralı gündemimiz, tartışmasız konumuz her zaman Çankaya ve Çankaya halkı olacak. Çünkü bu yorgun CHP zihniyeti ile geleceğe güvenle bakamayız. Çankayalılar parti logosuna sığınan, halkın beklentilerini ve hizmet alma hakkını hiçe sayan, sosyal medyada süslü cümlelerle belediye yöneten adaylara artık dur diyecek. Çankaya halkı geleceğine sahip çıkarak, geleceğine yön verecek. Büyükşehir’de Turgut Altınok başkanımızla cebimizde tecrübelerimizle hem Ankara’yı hem de Çankaya’yı hak ettiği hizmetle ve eserlerle buluşturacağız.”

BAKMADAN GEÇME!