Çitleri aşıp kirletiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Çitleri aşıp kirletiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2020 00:57

ODTÜ Ormanı’nın Eymir Gölü’ne bakan ve girilmesi yasak olan kısımlarına çitleri ve beton direkleri devirerek giren bazı duyarsız vatandaşlar, çöplerini burada bırakıyor. Çöpler, rüzgârın etkisiyle dağılarak çevrede geniş bir kirliliğe yol açıyor.

Haberin Devamı

Koronavirüs salgını nedeniyle açık havada vakit geçirmek isteyenler Eymir Gölü’ne akın ederken, göle bakan ormanlık alanlarda ise kirlilik artıyor. ODTÜ Ormanı’nın Eymir Gölü’ne bakan ve girilmesi yasak olan kısımlarına çitleri ve beton direkleri devirerek giren duyarsız vatandaşlar, bir yandan göl manzarasına karşı keyif yaparken, diğer taraftan çöplerini de buralara bırakıyor. Oran’dan göle inişi sağlayan yol boyunca bırakılan çöpler diğer vatandaşların da tepkisini çekiyor.

Çitleri aşıp kirletiyorlar


CAMLAR YANGINA DAVETİYE

Araçlarını Eymir Gölü’ne inen yolun kenarına park ederek devrilen tellerin üzerinden araziye girenler, bölgeyi adeta mesire alanı gibi kullanıyor. Birçok duyarsız vatandaş giderken çöplerini götürmek yerine, arkasında alkol şişeleri, plastik poşetler, pet şişeler gibi atıkları bırakıyor. Çöpler, zaman zaman rüzgârın da etkisiyle arazinin etrafına dağılarak çevrede geniş bir kirliliğe yol açıyor. Sorumsuzca atılan cam şişeler ve kırık camların parçaları güneşin etkisiyle adeta yangına davetiye çıkarıyor.

Çitleri aşıp kirletiyorlar


JİLETLİ TEL DE DURDURMAZ

Özellikle günlük yürüyüş için bölgeyi tercih eden bir kent sakini şunları söyledi: “Göl manzarasına karşı mesire yeriymiş gibi keyif yapanların bu sorumsuzluğuna artık denecek bir şey yok. Düşüncesizce etrafa çöplerini saçıp gidiyorlar. Teller düzeltiliyor, tekrar yıkıp giriyorlar. Jiletli tel çekilse durdurmaz. Kuvvetli rüzgâr çöpleri göle kadar götürüyor, kırılan cam şişeler orman yangınına neden olabilir. Burası bizim göz bebeğimiz, bu manzara yakışmıyor. Hem vatandaşların hem yetkililerin daha duyarlı olması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Çitleri aşıp kirletiyorlar

ODTÜ Ormanı’nın Eymir Gölü’ne bakan kısımlarındaki duyarsızlığı Hürriyet Ankara 25 Eylül 2018’de ‘Korumazsak katledecekler’ manşetiyle gündeme getirmişti. O günden bugüne manzara değişmedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!