CHP'li Güner: ABB Meclisi’nde çoğunluk olmak zorundayız

Güncelleme Tarihi:

CHPli Güner: ABB Meclisi’nde çoğunluk olmak zorundayız
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2024 13:24

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner, “Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluk olmak zorundayız. Özellikle ilçelerdeki seçmenlerimizin belediye meclis seçimlerinde de adayının partisine, yani CHP’ye oy vererek, Büyükşehir’e gönderilecek meclis üyelerini desteklemeleri büyük önem taşıyor” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara Bürosu’nu ziyaret eden Güner, özetle şunları söyledi: “Kurucu değerlerin yaşatılmasında merkezi bir rol oynayan Çankaya, Cumhuriyet’in mirasını koruma ve yaşatma görevini üstleniyor. Cumhuriyet’in ilkelerine olan inancım, Çankaya’nın ve ülkemizin geleceğine duyduğum sorumluluğun bir yansıması. Katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla çalışarak, çevreyi koruyarak ve toplumsal adaleti sağlayarak, Çankaya’nın ve Cumhuriyet’in, daha güçlü ve yaşanabilir bir geleceğe doğru ilerlemesini hedefliyorum. Çankaya’nın ve Cumhuriyet’in değerlerine olan bağlılığım, yönetime de yansıyacak ilkelerimizi oluşturuyor ve elbette yerel yönetimde bakış açımıza yansıyacak. Cumhuriyet, tüm yurttaşlarını eşit gören, imtiyazsızlık rejimidir. Adil ve güçlü bir geleceği ancak bu bakış açısının getireceğine inanıyorum. Başkent ve Çankaya için çalışmak, üretmek bir gurur. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Mansur Yavaş’ın liderliği altında, ortak hedeflerimiz doğrultusunda birlikte çalışıyoruz. İş birliği ve dayanışma ruhuyla hareket ederek, Çankaya’nın ve Türkiye’nin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bir ekip olarak, fikir alışverişi yaparak ve ortak stratejiler geliştirerek hareket ediyoruz. Mansur Yavaş’ın vizyonuyla uyumlu bir şekilde, Çankaya’nın her kesimine hitap eden bir kampanya yürütüyoruz. Mansur Başkan’ın halkın kalbinde kazandığı yer ve benim Çankaya’daki adaylığımın halk nezdindeki kabulü, birlikte uyumlu bir kampanya yürütmemizi kolaylaştırdı. Sadece seçim dönemi değil, göreve geldikten sonra da aynı uyum devam edecek. Çünkü kentimiz ve ülkemizin geleceğine bakışımız çok paralel, çünkü ikimizi de Ankara ve Çankaya halkının bakış açısı besliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluk olmak zorundayız. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, çoğunluğu kazanmanın önemini vurgulamak istiyorum. Çoğunluk, belediye başkanının önerdiği projelerin kabul edilmesi, bütçenin onaylanması ve kararların alınması sürecinde önemli. Mansur Başkan’ımız geçen dönem meclis çoğunluğu olmadan büyük başarı elde etti, bu dönem, güçlü bir belediye meclis iradesini arkasına alması çok daha etkin çalışmasına yol açacak. Özellikle ilçelerdeki seçmenlerimizin belediye meclis seçimlerinde de adayının partisine, yani CHP’ye oy vererek, Büyükşehir’e gönderilecek meclis üyelerini desteklemeleri büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı

CHPli Güner: ABB Meclisi’nde çoğunluk olmak zorundayız

Haberin Devamı

CHP Çankaya Adayı Hüseyin Can Güner, proje ve çalışmalarını Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Murat Yılmaz’a anlattı.

ÇANKAYA EMEKLİLER KAMPÜSÜ PROJESİ

Ülkemiz için birinci öncelik içinde bulunduğumuz karamsarlık sarmalından çıkmak. Biz burada Çankaya’nın etkin olacağına inanıyoruz. Yapacağımız işlerle Çankaya’dan, tüm ülkeye umut aşılamak istiyoruz. Öncelikle ekonomik sıkıntılar yaşayan vatandaşlarımızın desteklenmesi önemli. Özellikle emeklilerin içinde bulunduğu zor koşullarda sosyal belediyecilikle onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Kent vizyonumuzda da yeşil odaklı ve sürdürülebilir kalkınmayı hedefleyen bir yol izleyeceğiz. Güzel yapılan işleri devam ettiren, yeni ve yaratıcı çözümler ile bütün kesimlerin ihtiyaçlarına cevap üretebilen çok yönlü bir seferberlikle bu karanlık bulutları dağıtacağız. Çankaya’nın potansiyelini maksimum düzeyde kullanarak, komşularımızın ihtiyaçlarını karşılamayı ve gelecek nesillere daha iyi bir miras bırakmayı hedefliyoruz. Ekonomik krizden, özellikle yaşlılar gibi kırılgan toplumsal kesimler çok daha fazla etkileniyor. Özellikle ilerleyen yaşlarda bazı emekliler kendilerini çocuklarına yük gibi görebiliyorlar. Bazı yaş almış komşularımızın ise yakınında kimsesi yok, evine kapanmış halde, hayattan kopuyor. Biz onları destekleyecek bir stratejiyi öne koyuyoruz. Bu stratejiler arasında, Çankaya Emekliler Kampüsü en önem verdiğimiz projelerden biri. Ayrıca yaşlılar için Çankaya’da sosyal yardım ve dayanışma ağlarını güçlendireceğiz. Yaşlı Bakım Merkezi, Evde Bakım Hizmetleri ve Alzheimer-Parkinson hastalığı ile mücadele eden yaşlı komşularımıza yönelik projelerimizi, bu anlamda değerli buluyoruz. Bu projeler sayesinde, ekonomik krizlerin sosyal etkilerini hafifletmek ve kırılgan toplumsal kesimlerin refahını korumak mümkün olacak.”

BAKMADAN GEÇME!