CHP’li adaylara amblem tepkisi: ‘Bir duruş bir çizgi yok’

Güncelleme Tarihi:

CHP’li adaylara amblem tepkisi: ‘Bir duruş bir çizgi yok’
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 15:02

AK Parti Beypazarı Belediye Başkan Adayı Tuncer Kaplan, CHP’li bazı belediye başkan adaylarının CHP amblemini afişlerine koymadıklarına dikkat çekerek, “Maalesef karşımızdaki CHP’nin adaylarında bir duruş, bir çizgi yok. Hem Beypazarı’ndaki CHP adayında hem de diğer ilçelerdeki CHP adaylarında durum bu maalesef. Aday oldukları partinin amblemini afişlerinde kullanmıyorlar. Partilerinden utanıyorlar. Seçmen bunlara nasıl güvenecek?” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti’nin Beypazarı’ndan yeniden aday gösterdiği Tuncer Kaplan, Beypazarı ve başkentteki CHP’li birçok belediye başkan adayının partilerinin logolarını afişlerinde kullanmadıklarına dikkat çekti. Bunun seçmene de saygısızlık olduğunu vurgulayan Kaplan şunları söyledi: “Siyaset etik kurallara göre belli bir duruşla yapılmalı. Maalesef karşımızdaki CHP’nin adaylarında bir duruş, bir çizgi yok. Hem Beypazarı’ndaki CHP adayında hem de diğer ilçelerdeki CHP adaylarında durum bu maalesef. Aday oldukları partinin amblemini afişlerinde kullanmıyorlar. Partilerinden utanıyorlar. Seçmenlerinden çekiniyorlar. Seçmen bunlara nasıl güvenecek? Partisinden utanan aday mı olur? Ben Cumhur İttifakı’nın adayıyım ve bunu her yerde haykırarak söylüyorum. Diyorum ki ben AK Parti’nin adayıyım, Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayıyım. Büyük Birlik Partisi’nin de adayıyım. Büyük Birlik de bize burada destek veriyor, adayını çekti, beraberiz. Açık açık söylemek farklı, kimliği belli olmayan şekilde hareket etmek farklı. Ankara’da kent uzlaşısı konuşuluyor. Kabul etmeseler de DEM Parti bazı ilçelerde aday çıkarmadık diyor. Hem Cumhuriyet Halk Partisi’nin şu anki pozisyonunu sevdirmeye çalışıyorlar hem de bunun ötesinde DEM’i sevdirmeye çalışıyorlar. Bunu vatandaşımızın çok iyi görmesi lazım.

Haberin Devamı

CHP’li adaylara amblem tepkisi: ‘Bir duruş bir çizgi yok’

Kaplan yeni dönem projelerini Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Murat Yılmaz’a anlattı.

HEM UTANIYORSUN HEM AMBLEMİNİ DE KOYAMIYORSUN

Afişlerinde parti logoları yok bağımsız aday gibi hareket ediyorlar. Seçmene de saygısızlık bu. Beypazarı Belediyesi’nin yıllar önce CHP hükümeti döneminde almış olduğu bir meclis kararı var. Bunu Beypazarılı hemşehrilerimin de bilmesi lazım. Hanlarönü Meydanı Beypazarı’nın en merkezi yeridir. Yıllar önce CHP idaresindeyken ‘zabıtaların oradan kapalı bir kadın geçerken örtülerinin alınması’ diye bir meclis kararı var. Beypazarılılar bunu unutmamalı. Bugün siz buna sıcak bakarsanız yarın farklı boyutlarla karşı karşıya kalacaksınız. Kendisine ben ‘Milliyetçiyim, ülkücüyüm’ diyen birisi CHP’ye oy verirken o şehitlerin hesabını nasıl verecek? Bence bir MHP’li bir ülkücü CHP’ye asla oy veremez. Altı oka kolay kolay gidip oy basamaz. Biz de uyarmak durumundayız bu konuda. Bir yandan ‘yıllarca bu CHP zihniyeti gelmesin diye savaş verdik’ diyeceksin sonra ülkücü olarak CHP’den aday olacaksın. Devlet Bey; ‘Ülkücülük sadece MHP’de olur’ diyor. Rahmetli Alparslan Türkeş’in de böyle bir söylemi var. Ülkücülük ancak Milliyetçi Hareket Partisi’nin çatısı altında olur. Bir başka yerdeki ülkücü değildir. Onlar çakmalardır. Kendini ülkücü zannedip de ülkücülükle alakası olmayan bu meselenin hiç içinde dışında olmamış hassasiyetleri olmayan insanlardır. Çıkar için de o partiye gidiyorlar. Ve o partiden de utanıyorlar. Hem utanıyorsun hem amblemini de koyamıyorsun. Millet bu oyuna gelmez.”

Haberin Devamı

'ANLATAMAM GÖRMEN LAZIM' KİTAPÇIĞI

CHP’li adaylara amblem tepkisi: ‘Bir duruş bir çizgi yok’

Beypazarı’nda 10 yılda yaptıkları çalışmaları ve yeni dönem projelerini ‘Anlatamam görmen lazım’ isimli bir kitapçıkta topladıklarını anlatan Kaplan sosyal yardımları da iki katına çıkaracaklarını anlattı. Kaplan, “Sosyal yardımlaşma adına ilçemizin merkezinde tam kapasiteli, soğuk hava depolarının, mutfağının olduğu, yemek ikramının, sosyal yardımların, kıyafet yardımlarının yapıldığı kapsamlı bir bina yaptık. 2014’te Ramazan çadırları yerine insanların yemeklerini evlerine götürmeye başladık. Bin 200 aileye sefer tasıyla yemek götürdük ve 10 yıldır da devam ediyoruz. Beypazarı Belediyesi her gün vatandaşın sofrasına sefer tasıyla sıcak yemeğini koyuyor. Ramazan da maddi durumu olsun olmasın başvuran herkese yemek desteği veriyoruz. Ramazan haricinde de ihtiyaç sahiplerine hep götürüyoruz. Şu an itibarıyla Beypazarı’nda yaşayıp da köyler de dahil evinde odunu, kömürü olmayan hiç kimse yok. Herkesin odununu, kömürünü, yakıtını, yiyeceğini, içeceğini yardımlarını sürekli yapıyoruz. Hatta ötesinde banyo yapamayanların banyolarını yaptırıyoruz. Evini temizleyemeyenlerin evlerini temizliyoruz. Evlerinde eksik malzemesi olanların eksik malzemelerini koyuyoruz. Bu da belediye bütçesinden çok bir şey harcayarak değil. Tabir yerindeyse insanları birbirleriyle karşılaştırarak, karşılıklı birlikte çözüyoruz. Bu hizmetlerimizi iki kat artırarak devam edeceğiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!