CHP'den İskitler önerisi

Güncelleme Tarihi:

CHPden İskitler önerisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 15:51

İskitler’deki yıkım çalışmaları devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Ankara milletvekilleri Murat Emir ve Şenal Sarıhan ile CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman, dün bölgeye giderek hurda ve kâğıt toplayıcılarını dinledi.

Haberin Devamı

1 Ekim’de başlayan yıkımlar sonrası geçimini atık toplayarak sağlayan birçok vatandaşın mağdur edildiğini savunan CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman, “Nasıl oto galerileri şehir dışına gönderebiliyorsa, bu arkadaşlar için de bir çalışma yapılmalı. Büyükşehir Belediyesi’nden ricamız, bu arkadaşları en azından kış aylarında mağdur etmemeleri. Avrupa’da uygulandığı gibi, şehir dışında tesisler açılarak bu arkadaşlara istihdam yaratılabilir” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP’li milletvekilleri ise, kaçak olduğu gerekçesiyle dükkânları boşaltılan ve yıkılan vatandaşların şikâyetlerini dinleyerek, konuyu TBMM gündemine taşıyacaklarını söylediler. 

CHPden İskitler önerisi

Haberin Devamı

130 BİN KİŞİ MAĞDUR OLACAK

Geri Dönüşüm İşçiler Derneği Başkanı Dinçer Mendillioğlu, yıkımların tamamlanmasının ardından aileleriyle birlikte 30 bin vatandaşın mağdur edileceğini savunarak, “Bölgede 30 bin kişi ekmek yiyor. Kafasını çöpe sokmayı göze alan bu insanlar neden uyuşturucu satsın veya fuhuşla uğraşsın. Suçlunun yanında suçsuz da birçok kişi de mağdur edilecek. Buradan ekmek yiyen kişilerin hakların korunakarak bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

50 METRUK BİNA YIKILDI

Sanayi bölgelerinin modern bir hale dönüştürülmesi amacıyla 2003’te çalışmarına başlanan MİA (Merkezi İş Alanları) projesi kapsamında, İskitler Ata Sanayi’de ilk yıkım 1 Ekim 2017’de yapıldı. İlk yıkımdan bu yana hurda ve kâğıt toplayıcıları tarafından kaçak olarak kullandığı tespit edilen toplam 50 metruk bina yıkıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!