Cam kırıklarını sanatla birleştirdiler

Güncelleme Tarihi:

Cam kırıklarını sanatla birleştirdiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2018 12:06

Cam kemik hastaları Elif Gamze Bozo ve Cüneyd Özen sanat tutkularını birleştirerek ortak bir sergiye imza attı. Sanatla yaşama tutunduklarını belirten ikili, “Sanatla insanların dünyasına girmek istedik” diyor.

Haberin Devamı

Elif Gamze Bozo ile Cüneyd Özen’in karikatür ve resim sergisi, önceki gün Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) sanatseverle buluştu. İkilinin resim ve karikatür çalışmalarının yer aldığı ‘Human’ adlı sergide 27 farklı eser yer alıyor. Sanat tutkunu ikili, “13 yıllık birlikteliğimizi sergiyle taçlandırdık” diye konuştu. Bozo ve Özen sergi ve arkadaşlıkları ile ilgili Hürriyet Ankara’ya konuştu.

 

Cam kırıklarını sanatla birleştirdiler

BİZİ TANIŞTIRAN SANAT OLDU

*Tanışma hikâyenizi anlatır mısınız?

Elif: Biz 13 yıldır beraberiz. Ablam internet üzerinden cam kemik hastalığım hakkında araştırma yaparken Cüneyd’e ulaştı. Sohbetimiz başladı, ortak yönlerimizin olduğunu fark ettik, sanat bizim için vazgeçilmezdi ve bizi bir araya getiren sanat oldu.

Haberin Devamı

*Beraber sergi açmaya nasıl karar verdiniz?

Elif: Sergi fikri benden çıktı. Cüneyd’in daha önce çocuk hakları üzerine bir karikatür sergisi olmuştu. Bin karikatürle iyi bir performans sergilemişti. Daha sonra bende amatör resim yapınca dedim ki ‘Cüneyd beraber bir sergi açalım ortak bir çalışmamız olsun.’

*Sergi hazırlıklarınız nasıl başladı?

Cüneyd: İlk önce temasını belirlemekle başladık. İnsanı anlatacak her şey olmalıydı içerisinde ve temasını insan olarak belirledik. Daha sonra da sergiyi yapma kararı 1 yıl öncesinden başladı ve son haftaya kadar çok çalıştık.

KARAVANLA DÜNYAYI GEZMEK İSTİYORUZ*Sergide vermek istediğiniz bir mesaj var mı ?

Elif: Yeryüzünde insanlar dünyaya zarar veriyor biz de bu sebeple insanların dünyasına girmek istedik. Ben daha çok insanın sevgi temasına girerek, savaşın ve barışın temasına girerek bu sergiyi işledim. Cüneyd daha çok insanın doğaya verdiği zararları anlatmak istedi.

*Engelli bireylere örnek oluyorsunuz, motivasyon kaynağı oluyorsunuz. Onlara söylemek istediğiniz bir şey varmı?

Cüneyd: Diğer engelli arkadaşlarımız da cesaretlenip bunları yapabilsin istiyoruz. Sadece ön yargıları yıkmak çok zor. Bu ailesel değil toplumsal bir yargı. Umarım diğer engelli ve engelsiz arkadaşlara ses oluruz.

Haberin Devamı

*En büyük hayaliniz nedir ?

Elif: Ailelerimiz daha çok annelerimiz bu konuya karşı ama biz karavan alıp karavanla köyde yaşayan çocukların yanına gitmek istiyoruz. Dünyayı gezmek istiyoruz. Cüneyd aslında satranç öğretiyor. Çocuklara Cüneyd satranç bende resim öğretmek istiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!