Beyaz perdede iki özel hikâye

Güncelleme Tarihi:

Beyaz perdede iki özel hikâye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2022 13:19

Türkiye’nin ilk uzay programını başlatan liseli gençlerin hikâyesini anlatan ‘Bandırma Füze Kulübü’ ile ‘Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey’ filmlerinin galası gerçekleşti.

Haberin Devamı

Ankara, iki özel yapımın ilk gösterimine ev sahipliği yaptı. TRT’nin de katkı sunduğu filmlerden ‘Bandırma Füze Kulübü’nün yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak yaptı. Galaya filmin yapımcısı Mustafa Uslu, oyuncular Deniz Can Aktaş, Aslı Bekiroğlu, Atay Yıldız, Bahtiyar Engin, Tolga Canbeyli, Nizam Namidar, Bartu Mutlu, Başak Akan, Çiçek Acar, Cemaleddin Çekmece ile davetliler katıldı. Bugün izleyiciyle buluşacak olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ile TRT ortak yapımı ‘Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey’ filmi de yoğun bir katılımla galasını gerçekleştirdi. TRT Çocuk’un mucit kahramanı Aslan’ın animasyon türündeki ikinci sinema filminin ilgi görmesi bekleniyor.

TEKNOLOJİK DESTEK VE ANİMASYONA YATIRIM

İki galaya katılarak açıklamalarda bulunan TRT Genel Müdürü Mehmet Zahit Sobacı, “Bandırma Füze Kulübü projemizin özellikle teknoloji alanında gençlerin desteklenmesi noktasında, kat edilen mesafeyi göstermesi açısından bir sorumluluğu, misyonu yerine getirdiğini düşünüyorum” dedi. TRT’nin yaptığı yatırımla Türkiye’de yüzde 80’lik animasyon oranına ulaştığını belirten Sobacı, ‘Aslan Hürkuş: Görevimiz Gökbey’ filmi için de şunları söyledi: “Bu animasyon çizgi filmlerimizde yerli ve milli karakterlerimizi, kahramanlarımızı ön plana çıkarıyoruz. Aynı zamanda bu animasyonlarımızı artık yurt dışına ihraç eder duruma geldik. Dolayısıyla bu başarılar bizi, ilerleyen süreçlerde de tekrar animasyonlara, çizgi filmlere yatırım yapma noktasında daha da cesaretlendiriyor, teşvik ediyor.”

Haberin Devamı

Beyaz perdede iki özel hikâye

Alina Boz, Deniz Can Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil, Aslı Bekiroğlu, Atay Yıldız, Öykü Gürman, Gökhan Yıkılkan, Görkem Sevindik ve Altan Erkekli’nin rol alığı film, bugün Türkiye’de vizyona girecek.

Beyaz perdede iki özel hikâye

ANKARA’DA GEÇEN HİKÂYELER ÇOK AZ

Haberin Devamı

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ filminin özel gösterimi ve sonrasında gerçekleşen söyleşiye katılan filmin yapımcısı ve yönetmeni Ömer Faruk Sorak, Aşk Tesadüfleri Sever filmi ve Ankara için şunları söyledi: “Filmi dijital bir platformda dizi haline getireceğiz. Hikâyenin çıkış noktası olması açısından bu film bizim için çok ayrı bir yerde. Ankaralı biri olarak Ankara’yı hikâyenin merkezinde tutmak çok önemliydi. Yeni bir dönemin başlangıcı oldu benim için. Aşk Tesadüfleri Sever’in öncesi ve sonrası oldu diyebilirim. Ankara ve Ankaralılar sanata ve sanatçıya diğer illerin hiç birinde olmadığı kadar değer veriyor. Maalesef konusu Ankara’da geçen hikâyeler o kadar az ki. Ankara’da çok daha fazlası yapılabilir, inşallah sanata bu kadar çok değer veren Ankara, kendine layık işler bulur.”

BAKMADAN GEÇME!