Beş ay sonra yerine kondu

Güncelleme Tarihi:

Beş ay sonra yerine kondu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2018 09:22

Kızılay Selanik Caddesi’nin simgelerinden Barış Heykeli, Hürriyet Ankara’nın haberlerinin ardından tekrar yerine yerleştirildi.

Haberin Devamı

Daha önce iki kez yıkılan eserin tekrar zarar görmemesi için etrafına beton bariyerler yapıldı. Ankara’nın ‘kayıp’ anıt, heykel ve rölyeflerinden Barış Heykeli, Hürriyet Ankara’nın OSTİM Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulmasının ardından Kızılay Selanik Caddesi’ndeki yerine tekrar yerleştirildi. Geçen yıl Çankaya Belediyesi’ne ait çöp toplama aracının, nisan ayında da yerine konulduktan bir hafta sonra başka bir kamyonun çarpması sonucu iki kez yıkılan ve zarar gören heykelin tamirat masrafı olan 10 bin TL’lik ödemesi, Hürriyet Ankara’nın haberinin ardından yapıldı. Eserin sahibi ünlü heykeltıraş Burhan Alkar’ın OSTİM’deki atölyesinden teslim alınan heykel, Çankaya Belediyesi ekiplerince bir vinç yardımıyla cuma gün eski yerine monte edildi. Eserin önceki seferlerde olduğu gibi tekrar araç kazasına maruz kalmaması için de bu kez, etrafına önlem amaçlı beton bariyerler yapıldı.

UMARIZ TEKRAR ZARAR GÖRMEZ

Aylardır nerede olduğu bilinmeyen eseri tekrar yerinde gören vatandaşlar da, “Çok sevindik heykelin tekrar yerine konulmasına. Caddenin simgesi olmuştu artık. Bariyerlerin ne kadar koruyucu olacağını göreceğiz ama umarız bir daha benzer kazalar yaşanmaz ve eser zarar görmez” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

HÜRRİYET ANKARA SANAYİDE BULMUŞTU

Kentteki kayıp eserlerin izini süren Hürriyet Ankara, 26 Eylül’de birinci sayfadan ‘Kayıp aranıyor’ haberiyle ‘Şimdi neredeler’ diye sormuştu. Haberin ardından ilk ortaya çıkan eser Barış Heykeli olmuş ve eserin, nisan ayında ikinci kez zarar gördükten sonra tamir için götürüldüğü heykeltıraş Burhan Alkar’ın OSTİM’deki atölyesinin bahçesinde olduğu öğrenilmişti. Tamirat bedeli olan 10 bin TL’yi alamadığını belirten Alkar, “Tamiratı 10-15 gün sürdü ama gelip alan, ödeme yapan olmadı. Beş aydır burada” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!