ANKARA HABERLERİ

Bekletilen ette bakteri uyarısı

İHA
01.08.2020 - 14:52 |Son Güncelleme :

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Laboratuvar Daire Başkanvekili Veteriner Hekim Önder Saher, kesilen kurbanlıkların raf ömrünün koyun etinde 4-8 ay, dana etinde 6-10 ay ve sığır etinde 8-12 ay arasında olduğunu, daha fazla bekletilmesinin bakteri oluşumuna yol açabileceğini söyledi.

İHA

Etlerin raf ömrünün saklama koşullarına göre değişkenlik gösterdiğini bildiren Saher, “Ete iyi bir dinlendirme ve iyi bir soğutma yapıldıysa koyun etlerinde 4-8 aya kadar, dana etlerinde 6-10 ay arasında ve sığır etlerinde de 8-12 ay arasında muhafaza edilebilir. Bunu sağlayabilmek başlangıçtaki hijyen kurallarına uymakla mümkün olur. En ideal hijyen kurallarına uyulması halinde bu belirtilen süreler geçerli. Genelde kıymalarda saklanıyor. Bütün hayvan gruplarında kıyma 1-3 ay arasında saklanabilir” dedi. Etlerin tavsiye edilen sürelerden daha uzun bekletilmemesi gerektiğini vurgulayan Saher, “Bilimsel literatürler raf ömrüyle alakalı bize bilgileri bu şekilde veriyor. Bu sürelerin sonrası bakteriyel kontaminasyon açısından risk teşkil eder. Bu riski almamak adına ideal koşullarda muhafaza edilmesinde fayda var. Bu süreleri aşmamak önemli” ifadelerini kullandı. 

Bekletilen ette bakteri uyarısı

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Ankara haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Ankara ilinden Bekletilen ette bakteri uyarısı hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 01 Ağustos 2020 tarihinde saat 14 52’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Bekletilen ette bakteri uyarısı haberi güncellenecektir.

ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ

02 Ağustos 2020, Pazar
  • İmsak
    04:00
  • Güneş
    05:41
  • Öğle
    13:00
  • İkindi
    16:52
  • Akşam
    20:09
  • Yatsı
    21:42
Sayfa Başı