Bekletilen ette bakteri uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Bekletilen ette bakteri uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2020 14:52

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Gıda Kontrol ve Laboratuvar Daire Başkanvekili Veteriner Hekim Önder Saher, kesilen kurbanlıkların raf ömrünün koyun etinde 4-8 ay, dana etinde 6-10 ay ve sığır etinde 8-12 ay arasında olduğunu, daha fazla bekletilmesinin bakteri oluşumuna yol açabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Etlerin raf ömrünün saklama koşullarına göre değişkenlik gösterdiğini bildiren Saher, “Ete iyi bir dinlendirme ve iyi bir soğutma yapıldıysa koyun etlerinde 4-8 aya kadar, dana etlerinde 6-10 ay arasında ve sığır etlerinde de 8-12 ay arasında muhafaza edilebilir. Bunu sağlayabilmek başlangıçtaki hijyen kurallarına uymakla mümkün olur. En ideal hijyen kurallarına uyulması halinde bu belirtilen süreler geçerli. Genelde kıymalarda saklanıyor. Bütün hayvan gruplarında kıyma 1-3 ay arasında saklanabilir” dedi. Etlerin tavsiye edilen sürelerden daha uzun bekletilmemesi gerektiğini vurgulayan Saher, “Bilimsel literatürler raf ömrüyle alakalı bize bilgileri bu şekilde veriyor. Bu sürelerin sonrası bakteriyel kontaminasyon açısından risk teşkil eder. Bu riski almamak adına ideal koşullarda muhafaza edilmesinde fayda var. Bu süreleri aşmamak önemli” ifadelerini kullandı. 

Bekletilen ette bakteri uyarısı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!