Güncelleme Tarihi:
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kesim alanlarında son hazırlıklar tamamlanırken, bir yandan da bayramın olmazsa olması tatlı ve şeker imalatı yapan yerlere yönelik gıda denetimleri sürüyor. Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci, hem pandemi sebebiyle hem de bayram öncesi yapılan pastane ve fırın denetimlerinde, büyük ölçüde kurallara uyulduğunun tespit edildiğini belirtti. Misafirlere ikram etmek için yapılacak tatlı, çikolata ve şeker alışverişleri için de vatandaşlara öneride bulunan Kahveci, şunları söyledi:
Merdiven altı diye tabir edilen ruhsatsız ve hijyenik olmayan yerlerde üretilen ürünlerle ilgili de konuşan Kahveci, “Bu sene merdiven altından yana rahatız. Pandemi sürecinde denetimlerin artırılması ve vatandaşın ürün alırken daha seçici olması sebebiyle satış sahası bulamadılar. Ürünlerini seyyar olarak satamadıkları gibi bir iş yerinden de satış yapamadılar. Daha rahatız” ifadelerini kullandı.