Batman’daki meyveler Almanya’ya

Güncelleme Tarihi:

Batman’daki meyveler Almanya’ya
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2021 10:19

2014 yılında kurulan ve Haiti dilinde ‘hayat anlamına gelen Lavi markası, meyve bahçeleri, soğuk hava deposu ve meyve suyu ürünleri ile hem Türkiye’de hem de yurtdışında faaliyet gösteren Fernas Şirketler Grubu’nun bünyesindeki Fernas Gıda, Batman köylerinde yetiştirdiği taze meyveyi, kasalarla Almanya, Venezüella, Hindistan, Hong Kong, Katar, Singapur, Hollanda, Rusya, Irak, Libya ve Afrika ülkelerine pazarlıyor.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, “İyi Tarım Uygulamaları ile elma, armut, erik, yaban mersini, kayısı, böğürtlen, nar ve karadut yetiştiren Lavi Meyve Suyu Fabrikası’nda günlük 100 ton meyve işleniyor. 60 personelin istihdam edildiği fabrikada, saatte 6 bin adet/ saat cam şişe ve pet şişe dolumu yapılıyor. İyi Tarım Uygulamaları ile elma, armut, erik, yaban mersini, kayısı, böğürtlen, nar ve karadut yetiştiriliyor. Lavi’nin meyve bahçelerinde yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, soğuk hava depolarında muhafaza ediliyor. Lavi’nin 4 bin tonluk soğuk hava deposu aynı anda hem donuk hem de taze ürünleri saklayabiliyor. Tesiste günde 100 ton meyve tasnif ve paketleme yapılıyor.

STRATEJİ DOĞALLIK

7 bin dekar alanda meyve bahçeciliği ve Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde 27 bin metrekare alan üzerinde, 8 bin 700 metrekare kapalı alandan oluşan tesislerinde ileri teknoloji ile üretim yapıyoruz. Üretim sistemi; meyvecilik ve tarımsal üretim, yaş meyve sebze depolama, tasnif ve paketleme, meyve suyu konsantresi tesisi ve meyve suyu dolum tesisi alanlarını kapsıyor. Markamızın sahiplendiği strateji ise tamamen yüzde yüz doğallık.”

1982’DE KURULDU

Yapılan açıklamada şirket hakkında şu bilgiler paylaşıldı: “1982 yılında Batmanlı iş insanı merhum Necat Nasıroğlu’nun kurduğu Fernas Şirketler Grubu, Orta Doğu, Güney Asya, Türki Cumhuriyetleri ve Türkiye’de inşaat, enerji üretimi, şehir içi doğalgaz dağıtımı, sanayi, madencilik, gıda ve turizm faaliyetleri sürdürüyor. Bünyesinde bulunan Hidroelektrik Üretim Santralleri, Rüzgar Enerji Santralleri ve Güneş Enerji Santrali ile toplam 610 MW kurulu güç kapasitesi ile tamamı yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi yapan Fernas; Aksaray, Ankara ve Batman illerinde toplamda 14 adet fabrika ve üretim tesisi ile alçı, alçı plaka, beton astarı, taş yünü, yapı kimyasalları ve araç fren sistemleri üretimi yapıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!