Başkent’e 326 eğitim tesisi

Güncelleme Tarihi:

Başkent’e 326 eğitim tesisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2021 00:20

Ankara’da inşa edilen 326 eğitim tesisinin toplu açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Açılışını yaptığımız yatırımlarla birlikte 184 okulumuz daha Ankara’da tekli eğitime geçecektir. Böylece şehrimizde tekli eğitim öğretim yapan okullarımızın oranı yüzde 95’e yükselecektir” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, Ankara Valiliği’nin 326 eğitim tesisinin toplu açılış törenine katıldı. Yeni açılan okullarla beraber Ankara’da tekli eğitim öğretim yapan okulların oranının yüzde 95’e yükseleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Halihazırda yatırım süreçleri süren okullarımızın da hizmete girmesiyle inşallah bu oranı yüzde 100’e çıkaracağız” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

88 OKUL YIKILARAK YENİDEN YAPILDI

“Tek bir açılış töreniyle 326 eğitim-öğretim tesisini Ankaralı kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu eğitim-öğretim tesisleri arasında ana okulundan ilk ve ortaokuluna, güzel sanatlar lisesinden imam hatip lisesine, halk eğitim merkezinden bilim ve sanat merkezine kadar her türlü kurum mevcuttur. Bu okullarımızın bir kısmı ihtiyaçlara göre sıfırdan inşa edilirken, bir kısmı da ömrünü tamamladığı için yıkılarak yeniden yapılmıştır. Mesela depreme dayanıksız olduğu tespit edilen toplam bin 116 derslikli 88 okulumuzu yıkarak yerlerine 2 bin 593 derslikli yeni okullar yaptık.

İKİLİ EĞİTİMİ TAMAMEN KALDIRACAĞIZ

Bugünkü hizmete aldığımız 7 bin 541 yeni derslikle Ankara’daki toplam derslik sayımızı 49 bin 700’e ulaştırmış bulunuyoruz. Açılışını yaptığımız yatırımlarla birlikte 184 okulumuz daha Ankara’da tekli eğitime geçecektir. Böylece şehrimizde tekli eğitim öğretim yapan okullarımızın oranı yüzde 95’e yükselecektir. Halihazırda yatırım süreçleri devam eden okullarımızın da hizmete girmesiyle inşallah bu oranı yüzde 100’e çıkaracağız. İnşallah bu şekilde Başkent’imizde ikili eğitim öğretim meselesini tamamen kaldırarak eğitim öğretimle ilgili hedeflerimizde bir eşiği daha aşmış olacağız.”

Başkent’e 326 eğitim tesisi


3 MİLYAR 168 MİLYON 239 BİN TL HARCAMA YAPILDI

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara’daki 326 eğitim yatırımı için, “Bu yatırımlarla çocuklarımızın aldıkları eğitimin kalitesinde ve öğretmenlerimizin öğrencilerine ayıracakları zamanın niteliğinde bir artış sağlamayı ümit ediyoruz. Yeni okullar açmak, öğretmen ve öğrencilerimizi ferah ortamlara taşımak bizleri son derece mutlu ediyor” dedi.

Başkent’e 326 eğitim tesisi


Ankara Valisi Vasip Şahin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Okullarımızda ikili eğitim kalmasın, bir an önce tekli eğitime geçelim’ talimatını odak noktası kabul ederek, valilik olarak yoğun bir okullaşma faaliyetine giriştiklerini belirtti. Vali Şahin konuşmasında, “Açılışı yapılan 326 okulun yanı sıra ihale ve inşaat çalışmaları devam eden 82 projemizle birlikte ilimizde tekli eğitim veren okul oranımız yüzde 95’e, eğitim alan öğrenci oranı ise yüzde 85’e ulaşmış olacaktır. Yapımı tamamlanan bu tesisler için çok büyük bir kısmı genel bütçeden olmak üzere TOKİ Başkanlığı ve hayırseverlerin katkılarıyla 3 milyar 168 milyon 239 bin TL harcama yapılmıştır” bilgisini verdi.

89 ORTAOKUL 64 LİSE

Haberin Devamı

Ankara’da yapımı 2019-2020 yıllarında tamamlanan ve dün açılışı yapılan 326 tesisin arasında, 20 anaokulu, 89 ilkokul, 83 ortaokul, 6 imam hatip ortaokulu, 30 anadolu lisesi, 12 imam hatip lisesi, 21 mesleki ve teknik anadolu lisesi, 1 güzel sanatlar lisesi, 6 özel eğitim okulu, 4 halk eğitim merkezi, 2 bilim ve sanat merkezi, 2 uygulama oteli, 3 uygulama cami, 1 konferans salonu, 19 atölye, 16 spor salonu, 11 öğrenci pansiyonu yer alıyor.

Başkent’e 326 eğitim tesisi

Beştepe’deki toplu açılış töreninde ilk olarak Kahramankazan Atatürk İlkokulu, Gölbaşı Zübeyde Hanım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi veKeçiören Bağlum Eğitim Kampüsü’ne canlı bağlantı yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ardından katılımcılar ve hayırseverlerle birlikte Beştepe’de kurdele kesimini gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!